Remedii naturiste

Taratele de grau determina pierderea in greutate, fara efort si fara dieta

 

 

Taratele de grau determina pierderea in greutate, fara efort si fara dieta

 

 

Taratele de grau regleaza digestia, sunt emoliente, in special pentru stomac si intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general. Folosite de sute de ani, taratele de grau sunt un tratament ieftin si eficient pentru o multime de boli. Aceastea contin vitamine din complexul B, magneziu, sodiu, potasiu, calciu, fibre alimentare si enzime prezente intr-o concentratie puternica. Taratele de grau contin principii nutritive care le recomanda drept un supliment ideal in diete, precum si o sursa buna de energie.

Prin continutul lor in fibre, mai ales fibre insolubile, taratele determina pierderea in greutate. Cura cu tarate de grau este ideala pentru  cei care vor sa slabeasca fara un regim strict. Cura cu tarate de grau. Inainte de a fi consumate, e bine ca taratele sa fie cat mai fin maruntite; astfel, vor fi asimilate mai usor de organism. Pentru aceasta, se vor macina din nou, cu ajutorul rasnitei de cafea. Se adauga 1-2 linguri de tarate de grau intr-un pahar cu apa, care se consuma (cu tarate cu tot), de 3 ori pe zi, cu jumatate de ora inainte de mesele principale.

De asemenea, se adauga 1-2 linguri de tarate de grau in iaurt, lapte, sucuri naturale, smantana, piure, supe, salate, etc. In acest fel, se adauga fibre suplimentare in dieta, care favorizeaza pierderea in greutate. Este indicat ca taratele de grau sa nu se puna in alimente care au temperaturi mai mari ca temperatura corpului.

Cura cu tarate se tine cel putin 1 luna. Previn ingrasarea si obezitatea. In stomac, fibrele continute de coaja bobului de grau isi vor maafoarte mult volumul. Drept urmare, vor „taia” pur si simplu foamea, dand senzatia de satietate. Mai mult decat atat, ele ajuta procesele de eliminare, importante in tratamentul obezitatii. Taratele au mare eficienta in curele de slabire si prin faptul ca duc la scaderea colesterolului si a depunerii de grasimi.

Ajuta digestia si curata intestinul. Enzimele continute de taratele de grau sunt un excelent activator al digestiei, ajutand la mistuirea alimentelor. Taratele de grau „ataca” alimentele care cad greu si elimina indigestiile, balonarea si anumite forme de colita. Totodata, au un efect laxativ si de curatire a intestinului.

 

Sursa
Categorii