Remedii naturiste

Un tratament natural ieftin și foarte eficient pentru calmarea reumatismului și durerilor articulare

 

 

Dacă reumatismul sau durerile articulare te-au acaparat și ți-au îngreunat activitățile zilnice, află că singura salvare nu este doar în antiinflamatoarele din farmacii.

Pe lângă faptul că acestea sunt costisitoare, îți pot distruge stomacul, dacă sunt luate la întâmplare.

Înaintarea în vârstă, munca și efortul fizic prelungit, postura corporală greșită și mișcările bruște se numără printre principalii factori responsabili de apariția

Tratamentul ce urmează să vi-l prezint a fost urmat de bunica mea, care în doar 2 săptămâni de la începerea tratamentului a simțit primele efecte….

Dacă te confrunți cu astfel de dureri, te sfătuim să încerci acest remediu de casă natural și foarte eficient, care folosește ca ingrediente cheie scorțișoara, ghimbirul și turmericul. Remediul propus de noi este un puternic antiinflamator natural!

Ingrediente:

– O bucată de 2 cm de rădăcină de ghimbir

– O linguriță de turmeric

– O lingură de scorțișoară

– O lingură de miere

– 250 de ml de apă

Mod de preparare:

Pune apa la fiert și așteaptă să dea în clocot. Ia apoi vasul de pe foc și adaugă o felie groasă de ghimbir, turmericul și scorțișoara, amestecând bine. Acoperă vasul cu un capac și ține ingredientele la infuzat timp de 10 minute. Lasă să se răcească, strecoară apoi adaugă mierea. Mută lichidul într-un recipient din sticlă și păstrează-l la frigider.

Mod de consum:

Diluează 100 de ml din acest amestec într-o cană de apă și consumă de două ori pe zi. Dimineașa după micul dejun și seara, după cină.

De ce este atât de eficient?

Scorțișoara un puternic agent antiinflamator și antibacterian, are capacitatea de a calma durerile cronice provocate de artrită sau reumatism, contribuind și la reglarea glicemiei, cât și la împrospătarea performanțelor cerebrale. Acest condiment sănătos conține multe minerale esențiale, precum calciu, mangan și fier.

Gingerolul conținut de ghimbir atenuează eficient durerile articulare și musculare, întărind totodată sistemul imunitar.

Curcuminul, substanța ce se regăsește în turmeric, are capacitatea de a calma rapid durerile, având capacitatea de a reda mobilitatea, întărind totodată vertebrele.

Pe lângă efectele mai sus menționate, acest amestec promite următoarele:

– Acționează ca un antidepresiv puternic

– Acționează ca un antioxidant puternic

– Sprijină activitatea cerebrală

– Coboară nivelul colesterolului

– Reduce riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral

– Vindecă indigestia și arsurile stomacale

– Previne apariția cancerul si crește eficiența tratamentelor împotriva cancerului.

Contraindicații: Acest amestec este contraindicat femeilor însărcinate, femeilor care alăptează, persoanelor care au ulcer sau gastrită, diabeticilor (se poate consuma dar fără a se adăuga miere).

 

Sursa: timpul.md
Categorii