Torturi

Tarta cu prune si crema de migdale

 

 

 

 

Poate ca prunele sunt un fruct de toamna, dar pentru iarna o astfel de tarta merge de minune. Prune sigur se gasesc prin hipermarket, asa ca e timpul sa faci o proba la o astfel de tarta. In caz ca iti place, poti face una si de Craciun.

Ingrediente aluat fraged dulce:
  • 187 g faina alba 550
  • 23 g zahar pudra
  • 47 g zahar pudra
  • 24 g faina de migdale
  • 112 g unt la temperatura camerei
  • 28 g ou usor batut
  • vanilie

Amesteca faina cu 23 g zahar pudra si faina de migdale. Bate untul cu mixerul sau in robotul de bucatarie pana are aspectul unei maioneze (incalzeste peretii bolului in care il bati daca este nevoie). Pune si cele 47 g zahar pudra si amesteca usor apoi bate la viteza medie 1-2 minute. Pune vanilia si amesteca alte 30 de secunde la viteza mica.

Pune ingredientele uscate in doua parti egale, amestecand de fiecare data 15-30 de secunde. La final pune oul si amesteca 30 de secunde sa se incorporeze totul. Framanta usor aluatul cu mana, cat sa se inchege (nu exagera cu framantatul).

Aplatizeaza aluatul si inveleste-l in folie alimentara. Baga la frigider cel putin doua ore, de preferat peste noapte.

Crema de migdale:
  • 73 g faina de migdale
  • 7 g faina alba
  • 73 g unt la temperatura camerei
  • 73 zahar pudra
  • 44 g oua

Amesteca faina de migdale si faina alba. Bate untul pana ce ca pata aspect de maioneza, ca la aluatul de mai sus. Pune si zaharul pudra si mai bate 2-3 minute la viteza mare. Adauga faina de migdale in doua parti egale, amestecand de fiecare data. La final pune ouale si amesteca 30 de secunde.

Pune intr-un recipient si deasupra pune o folie alimentara (folia trebuie sa atinga suprafata cremei de migdale pentru a preveni formarea unei pojghite). Baga la frigider doua ore. Inainte de a folosi crema se incalzeste 10 secunde la microunde si apoi se amesteca cu un tel sau cu mana pentru a fi mai fluida.

Ingrediente tarta cu prune si crema de migdale:
  • aluatul fraged de mai sus
  • crema de migdale de mai sus
  • 8-10 prune mici sau 4-5 mari

Se preincalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma de tarta de 22 cm.

Prunele se taie in felii groase de 3,2 milimetrii. Se intinde aluatul intr-un cerc de 27 cm si se aseaza in forma de tarta de 22 cm, pentru a acoperi si peretii. Marginile inegale se taie.

Se umple tarta cu crema de migdale si se intinde egal. Deasupra se aseza feliile de prune, incepand de pe margine si mergand spre mijloc. Fiecare felie trebuie sa se suprapuna usor peste cealalta, ca tiglele unui acoperis.

Se coace 45-50 de minute pana ce crusta este rumena si crema s-a intarit, iar prunele sunt moi si suculente. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, in forma de tarta. Daca se taie cand e calda sucul din prune va distruge aluatul.

Se poate taia cand a ajuns la temperatura camerei. Pentru felii taiate perfect se tine tarta la frigider 3-4 ore, scoasa din forma de tarta.

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii