Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Top 4 rețete gustoase de salate festive pentru orice gust!

 

 

 

 

V-ați plictisit de salatele clasice și doriți să preparați ceva uimitor? Echipa noastră a selectat 4 cele mai gustoase și originale salate pentru masa de sărbătoare. Salata “Regală” se prepară din ingrediente accesibile și este o alternativă delicioasă salatelor “Șuba” și “Olivier”. Tratați oaspeții regește, delectându-i cu salată de fructe de mare “Împărătească”. Salata “Buclată” este ușoară și gingașă, ideală pentru cei care s-au plictisit de salatele grase. Dacă vă plac gustările picante, atunci alegeți salata “Isabella” cu morcov coreean. Preparați cu drag aceste salate extraordinare!

1. Salată “Regală”

 

 

Ingrediente:

-250 g de carne de porc fiartă

-2-3 cartofi fierți

-1 ceapă

-1 pumn de nuci

-100 g de prune uscate

-1 sfeclă fiartă

-1 morcov fiert

-2 ouă fierte

-150 g de cașcaval tare

-maioneză

 

Mod de preparare:

1. Turnați apă clocotită peste prunele uscate și lăsați-le să stea timp de 20 de minute.

2 Scurgeți apa și tăiați prunele uscate.

3. Curățați cartofii fierți și tăiați-i cubulețe.

4. Tăiați carnea cubulețe.

5. Tocați ceapa mărunt, radeți morcovul și sfecla prin răzătoarea mare.

6. Tăiați ouăle fâșii.

7. Mărunțiți nucile în blender, dați cașcavalul prin răzătoarea mică.

8. Puneți toate ingredientele pregătite în straturi pe un platou:

-cartofii, maioneza

-ceapa, carnea, maioneza

-morcovul, maioneza

-prunele uscate, nucile, maioneza

-sfecla și maioneza

-ouăle și maioneza

-cașcavalul ras.

9. Înainte de servire dați salata la frigider pentru cel puțin 2 ore, ca să se îmbibe.

 

2. Salată “Împărătească”

 

Ingrediente:

-1 kg de calamari congelați

-200 g de cașcaval tare

-200 g de caviar roșu

-caviar negru

-5 ouă fierte

-4 cartofi fierți

-300 g de maioneză

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți calamarii până vor fi gata (timp de 2-3 minute), curățați-i și tăiați-i fâșii.

2. Decojiți cartofii și dați-i prin răzătoarea mare.

3. Dați ouăle fierte prin răzătoarea medie. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.

4. Așezați salata în straturi în felul următor: calamarii, maioneza, caviarul, cartofii, maioneza, caviarul, cașcavalul, maioneza, caviarul, calamarii. Acoperiți salata cu cașcaval ras și decorați-o cu caviar roșu.

5. Dați salata la frigider pentru 30 de minute, apoi serviți-o la masă.

 

3. Salată “Buclată”

 

 

Ingrediente:

-1 morcov crud

-1 măr dulce-acrișor mare

-200 g de bastoane de crabi

-4 ouă fierte

-1 cutie de porumb conservat

-maioneză

 

Mod de preparare:

1. Curățați morcovul și mărul. Dați-i prin răzătoarea mică în boluri separate.

2. Dați ouăle fierte prin răzătoarea mică.

3. Dați bastoanele de crabi prin răzătoarea mare sau tăiați-le cu cuțitul.

4. Puneți maioneza sub formă de plasă pe un platou și așezați deasupra un strat de morcov. Ungeți cu maioneză și așezați stratul de ouă fierte. Repetați plasa de maioneză, puneți mărul, ungeți cu maioneză, așezați bastoanele de crabi, maioneza și porumbul conservat.

5. Porumbul va decora salata, de aceea nu trebuie să-l acoperiți cu maioneză. Dați salata la frigider pentru câteva ore, ca să se îmbibe, apoi serviți-o la masă.

6. Salata se prepară fără sare, dar la dorință puteți adăuga un pic de sare după gust.

 

4. Salată “Isabella” cu morcov în stil coreean

 

 

Ingrediente:

-2 pulpe de pui afumate

-5 ouă

-500 g de ciuperci

-2 cepe

-3 castraveți murați

morcov în stil coreean

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți ouăle, curățați-le și tăiați-le mărunt. Mărunțiți ciupercile și ceapa și prăjiți-le separat în ulei.

2. Așezați toate ingredientele pregătite în straturi și ungeți fiecare strat cu maioneză:

-1 strat: pulpele tăiate

-2 strat: ciupercile prăjite

-3 strat: ceapa prăjită

-4 strat: ouăle

-5 strat: castraveții murați tăiați cubulețe

-6 strat: morcovul coreean

3. Puteți decora salata cu flori din ridiche și verdeață.

 

Pofta buna!

 

Sursa:




Categorii