Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Salată pentru sărbătoare “Încântare”: o rețetă la mare căutare!

 

 

 

 

Această salată o să vă încânte papilele gustative prin gustul delicios. Salata “Încântare” se prepară în straturi din file de pui, ciuperci prăjite, castraveți și morcov coreean. Salata este foarte gustoasă, aerată și sățioasă, are o notă picantă datorită morcovului coreean și o aromă deosebită. Savurați salata ca fel principal sau ca gustare la masa festivă.

 

Ingrediente:

-450 g de ciuperci

-300 g de file de pui

-250 g de morcov coreean

-2 cepe

-3 castraveți proaspeți

-200-250 g de maioneză

-verdeață

-ulei

 

Mod de preparare:

1. Puteți folosi orice fel de ciuperci – pleurotus, champignon. Curățați-le, tăiați-le fâșii și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei.

2. Curățați cepele și tăiați-le semi-rondele. Adăugați cepele în ciuperci și prăjiți-le până se vor rumeni.

3. Spălați fileul de pui și fierbeți-l până va fi gata. Apoi tăiați carnea bucățele.

4. Spălați castraveții bine și dați-i prin răzătoarea mare. Tăiați verdeața.

5. Așezați toate ingredientele în straturi:

-ungeți partea inferioară a platoului cu maioneză.

-apoi așezați ciupercile prăjite cu ceapă.

-apoi puneți fileul de pui și ungeți-l cu maioneză.

-așezați morcovul coreean.

-puneți castraveții și ungeți cu maioneză.

-ultimul strat – verdeața.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii