Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Toți oaspeții vor cere rețeta acestei salate!

 

 

 

 

Această salată este foarte gustoasă, frumoasă și originală. Salata se prepară din ingrediente simple, dar are un gust memorabil și este potrivită pentru masa de sărbătoare. Toți oaspeții vor fi încântați de gustul extraordinar al salatei și vor cere rețeta acesteia. Vă recomandăm cu încredere această rețetă!

 

Ingrediente:

-3 bucăți de file de pui

-300 g de cașcaval tare

-6 ouă

-200 g de prune uscate fără sâmburi

-1 cățel de usturoi

-300 g de morcov coreean

-1/2 pahar de nuci mărunțite

-400 g de maioneză

-sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți ouăle, curățați-le și radeți separat albușurile și gălbenușurile.

2. Fierbeți fileul de pui, lăsați-l să se răcească și tăiați-l cubulețe.

3. Spălați prunele uscate și înmuiați-le în apă timp de 15 minute. Apoi scurgeți apa. Uscați prunele un pic și tăiați-le fâșii.

4. Dați cașcavalul prin răzătoare. Dați usturoiul prin presă. Amestecați usturoiul cu cașcaval și asezonați masa cu maioneză.

5. Mărunțiți nucile și prăjiți-le puțin într-o tigaie uscată. Scurgeți lichidul din morcovul coreean și amestecați-l cu nucile prăjite.

6. Așezați salata în straturi: mai întâi prunele uscate, maioneza, apoi fileul de pui și maioneza, morcovul cu nuci, apoi cașcavalul cu usturoi și albușuri, ungeți cu maioneză. Puneți ultimul strat – gălbenușurile rase. Apoi decorați salata după gust.

7. Salata este gata. Dați-o la frigider pentru câteva ore, ca să se îmbibe, apoi serviți-o la masă.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul




Categorii