Remedii naturiste

Top 6 metode populare de a elimina pietrele la rinichi

 

 

Top 6 metode populare de a elimina pietrele la rinichi

 

 

Utilizarea remediilor populare pentru îndepărtarea pietrelor la rinichi are loc pe bună dreptate în tratamentul pietrelor la rinichi . Infuziile și decocturile afectează cauzele formării pietrelor, ajută la stabilirea metabolismului, schimbă aciditatea urinei.

Când sunt permise remediile populare pentru dizolvare cu pietre la rinichi

Nu puteți începe tratamentul fără un examen urologic: aflați pH-ul urinei, compoziția chimică a sărurilor, numărul și dimensiunea calculilor, localizarea acestora.

Bărbaților cu adenom de prostată le este interzis să folosească rețete populare pentru îndepărtarea pietrelor, ceea ce va duce la o exacerbare a prostatitei și la o posibilă blocare a urinării.

Cu pietre mai mari de 5-7 mm, tratamentul alternativ este inadecvat, poate provoca leziuni grave la nivelul tractului urinar, exacerbarea pielonefritei și blocarea ureterului. Acest lucru va duce la hidronefroză a rinichilor și o intervenție chirurgicală de urgență.

Când există cristale de sare sau pietricele mici, zdrobirea în mod popular dă un efect bun. Acest tratament este folosit și pentru prevenire, atunci când depunerea de sare se datorează unor cauze genetice.

Ce remedii populare elimină pietrele la rinichi

Efectul lor general este dizolvarea pietrelor, acțiune antiseptică, diuretică, antiedematoasă.

Top 1: preparate din plante

Compoziția colecției depinde de tipul de pietre la rinichi.

Pentru urati si oxalati:

Compozitie: colorant de nebunie; iarbă de măcrină, lingonberry, trifoi dulce, frunze de imortelle.

Se pune cate o lingura din fiecare planta intr-un termos, se toarna apa clocotita (1l), se tine intr-un termos 1 ora. Bea o treime dintr-un pahar înainte de mese, aproximativ o lună.

Pentru fosfați:

Ingrediente: ierburi highlander și goldenrod, fructe de pădure, stafide.

Se amestecă în proporții egale, se fierbe cu apă clocotită în proporție de 1 lingură de amestec la 1 pahar de apă. Insistați și păstrați într-un termos. Luați de patru ori pe zi, pe stomacul gol, 1 lingură. Cursul este de 3-4 săptămâni.

Stafide pentru îndepărtarea pietrelor la rinichi

Top 2: ridichi neagra si miere

Mierea și sucul de ridiche se iau în mod egal, amestecate. Luați o linguriță înainte de masă de patru ori pe zi. Utilizați rețeta cu prudență pentru calculii biliari. Există pericolul de a provoca colecistită acută calculoasă, îndepărtarea pietrelor de la rinichi cu remedii populare poate duce la o operație.

Top 3: Rădăcină de măceș

Rizomul trebuie săpat la sfârșitul toamnei, uscat, măcinat într-un blender. Luați 2 linguri. pulbere la 1 cană de apă clocotită, se fierbe timp de 10 minute. Se bea inainte de masa: jumatate de pahar de 4 ori pe zi timp de 2 saptamani.

Top 4: tinctura de samburi de cirese

Turnați 2 linguri de samburi zdrobiti în 150 ml de vodcă, lăsați 12 zile într-un dulap întunecat. Se beau o data pe zi, cate 10 picaturi, dizolvate intr-o lingura de apa. Nu depășiți doza, deoarece amigdalina din semințele de cireș conține acid cianhidric. În funcție de doza exactă, tinctura este sigură, înmoaie bine toate tipurile de pietre și le îndepărtează fără durere.

Top 5: Sirop de patrunjel si telina

Se toaca marunt 2 radacini mari de telina si 1 kg patrunjel cu radacini. Adăugați 1 litru de apă și 1 kg de miere. Aduceți amestecul la fierbere și puneți-l într-un loc întunecat timp de 3 zile. Adăugați încă 1 litru de apă, fierbeți din nou. Luați o jumătate de cană de două ori pe zi.

Top 6: Îndepărtarea pietrelor la rinichi de pe pepene verde

Pepenele este folosit cel puțin 1 lună la rând  cu 2 kg pe zi. Doza este de 400-500 de grame. Nu se recomandă amestecarea cu alte alimente, cu excepția pâinii de secară. În afara sezonului de pepene, se prepară cojile uscate de pepene. Principalul efect al metodei este diuretic. Se admite numai cu săruri, nisip, pietre mai mici de 3-4 milimetri.

Îndepărtarea pietrelor de la rinichi, remediile populare trebuie combinate cu o dietă, consumând cel puțin 2,5-3 litri de lichid pe zi.

Sirop de patrunjel si telina pentru pietre la rinichi
Categorii