Torturi

Tort „Catifea de Smarald” – un desert spectaculos și fără coloranți!

 

 

Tort „Catifea de Smarald” – un desert spectaculos și fără coloranți!

 

Vă prezentăm un desert mai puțin obișnuit, care vă surprinde atât prin verdele intens, cât și prin gustul său fin. Cu acest tort vei cuceri pe oricine! În acest mod vor mânca și copiii cu mare poftă tortul cu spanac și nici nu vor simți gustul spanacului. Acest tort cu siguranță va deveni preferatul copiilor.

Ingrediente:

200 g Făină
150 g Spanac
5 bucăți Gălbenușuri de ou
5 bucăți Albușuri de ou
75 ml Ulei rafinat
350 g Zahăr
50 ml Apă de la spanac
15 g Zahăr vanilat
10 g Praf de copt
3 g Sare
250 g Iaurt grecesc
500 g Frișcă
150 ml Lapte
15 g Gelatină
400 g Jeleu gata făcut, roșu și galben
400 g Căpșuni
20 g Ciocolată albă

Mod de preparare:

  1. Curățați spanacul, rupeți codițele și îl spălați bine. Peste spanac turnați 300 ml de apă fierbinte și lăsați 10 min, să se înmoaie. Puneți la scurs într-o sită spanacul, și păstrați 50 ml de zeamă. Într-un blender puneți spanacul scurs și uleiul, îl pasați până obțineți un pireu.
  2. Într-un bol bateți bine albușurile cu sarea, mixați până se deschid la culoare, apoi adăugați 50 g de zahăr și mixați până devine o bezea lucioasă. Separat mixați gălbenușurile, adăugați zeama de la spanac și mai mixați, apoi adăugați 8 g de zahăr vanilat, 150 g de zahăr și mixați la viteză mare până obțineți o consistență pufoasă și aerată.
  3. Adăugați pireul de spanac și mixați bine, apoi adăugați făina amestecată cu praful de copt și cernută. Amestecați lent cu o spatulă, de sus în jos, apoi adăugați treptat albușurile bătute și amestecați tot cu spatula.
  4. Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (diametrul 24 cm), și o scuturați puțin, pentru a se coace uniform. Dați tava în cuptorul încins la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Scoateți blatul și îl lăsați să se răcească complet. Cât se coace blatul, puteți prepara jeleurile conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  5. Tăiați cuburi 150 g de căpșuni, iar 150 g le tăiați în jumătate și le păstrați pentru decor. Tăiați jeleurile în cuburi mici. Într-un bol mic amestecați gelatina cu laptele rece și lăsați să se umfle.
  6. Preparați crema: într-un bol puneți iaurtul cremos, 8 g zahăr vanilat, 150 g de zahăr și mixați la viteză mică, lăsați până se topește zahărul. Gelatina o puneți în lapte și o încălziți la baia de aburi, până se topește și o adăugați în amestecul de iaurt, mixați bine până se încorporează.
  7. Într-un bol bateți frișca rece, până devine fermă. Apoi adăugați câte o lingură de frișcă bătută în crema de iaurt, mixați la viteză mică până încorporați toată frișca.
  8. Tăiați blatul de tort în 3 foi egale. Într-un inel detașabil (diametrul 25 cm) asamblați tortul: puneți primul blat, apoi repartizați jumătate din cantitatea de cubulețele de căpșuni, acoperiți cu 1/3 din cremă și puneți jumătate din cuburile de jeleuri.
  9. Acoperiți cu al doilea blat de tort, puneți restul de cuburi de căpșuni, puneți 1/3 din cremă și nivelați și puneți restul de cuburi de jeleuri. Puneți ultimul blat și acoperiți cu crema rămasă, nivelați bine și dați tortul la frigider pentru minim 4 ore. Decorați tortul cu jumătățile de căpșuni, presărați cu ciocolată albă rasă și fârmituri de blat.
  10. Savurați cu plăcere!

 

Pofta  buna!
Categorii