Torturi

Tort cu crema de lamaie

 

 

 

 

Atunci cand cauti un tort cu adevarat delicios, incearca aceasta reteta. Nimeni nu ii poate rezista acestei creme de lamaie

 

Ingrediente

pentru blat:

12 oua

Loading...

12 linguri zahar

12 linguri faina

pentru crema de lamaie:

125 ml suc de lamaie

50 ml apa

o lingurita coaja de lamaie rasa

3 oua

zahar pudra

pentru decorare:

300 ml crema de vanilie

6 linguri nuca maruntita

aroma de vanilie

nuca de cocos

1 plic frisca

 

Mod de preparare:

Prepararea aluatului:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile pana cand obtienti o spuma, adaugati zaharul treptat si amestecati pana cand acesta se topeste complet.

Bateti separat galbenusurile si adaugati-le peste albusurile batute spuma, amestecati usor cu o spatula adaugand treptat si faina.

Impartim compozitia in 2 vase pentru a face 2 blaturi, punem hartie de copt in tava, adaugam compozitia si o bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 25 de minute.

Cand s-au racit cele 2 blaturi, le taiem in 3, astfel obtinandu-se 6 foi de tort.

Prepararea cremei:

Amestecati sucul de lamie cu coaja de lamie rasa si zaharul. Ouale se amesteca separat si se adauga peste celelalte ingrediente amestecandu-se constant pentru a nu se prinde. Amestecam timp de aproximativ 5 minute dupa care punem crema obtinuta intr-un castron si acoperim cu o folie.

Inainte sa puneti crema pe foile tortului, presarati foile cu nuca de cocos.

Pentru decorare puteti folosi crema de vanilie si frisca, presarati apoi nucile maruntite.

Bagati tortul la frigider timp de cel putin 6 ore.

 

Pofta buna!

 

 

Sursa: Bucataria Noastra




Categorii