Sarbatoarea Pastelui Torturi

Tort deosebit de Paste cu ciocolata si lichior de oua

 

 

 

 

Ingrediente: 

Blat de ciocolata:

1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
250 gr unt sau margarina,
300 gr faina,
2 linguri cacao
2 plicuri praf de copt
250 gr zahar
4 oua
125 ml lapte 

Blat cu lichior de oua:

Loading...

1 plic glazura de lichior de oua Dr.Oetker
250 gr unt sau margarina
300 gr faina
2 plicuri praf de copt
250 gr zahar
4 oua
125 ml lapte  

Crema de ciocolata:

1 plic budinca de ciocolata Dr.Oetker
400 ml lapte
4 linguri zahar
200 ml frisca 

Crema cu fructe de padure si capsuni:

500 ml frisca
200 gr fructe de padure
200 gr capsuni   

Crema Ganache:

500 ml frisca
350 gr ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Fiecare blat se prepara identic,difera doar glazura folosita.  

Crema de ciocolata:

Laptele,budinca si zaharul se fierb,se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece. Cand este rece se mixeaza 2-3 min dupa care se aduga frisca si se mai mixeaza la vitexa mare pana obtinem o carema spumoasa.  

Crema cu fructe de padure si capsuni:

Capsunile spalate si curatate de codite se taie in sferturi,adaugam si fructele de padure peste care turnam frisca si le mixam impreuna.  

Crema Ganache:

Frisca se pune intr-un vas in care se pune si ciocolata maruntita. Punem vasul pe foc si amestecam pana cand se topeste toata ciocolata. Avem grija sa nu fiarba frisca.Lasam sa se racesca 5-6 ore cel putin.
Dupa ce s-a racit se mixeaza. 

 

Asamblarea tortului:

Cele doua blaturi se taie in doua.

Asezam pe platou un blat de ciocolata,punem jumatate din crema de frisca cu fructe de padure.

Asezam un blat galben,cel cu lichior de oua si intindem uniform toata crema de ciocolata,al doile blat galben si celalta jumatate de crema de frisca cu fructe de padure peste care punem si al doilea blat de ciocolata.

L-am lasat la rece 3 ore dupa care l-am decorat cu crema ganache,oua si iepurasi de ciocolata.

Pofta buna!

Sursa: la vera in bucatarie




Categorii