Torturi

Tort rapid si racoros cu afine si lamaie

 

 

 

 

De obicei vara ne dorim să mâncăm ceva care se face repede, ușor și ne dă un gust de prospețime, fără să ne pice greu la stomac.

Sunt de preferat felurile de mâncare ce nu necesită coacere, dar dacă nu avem această ocazie ne putem orienta către ceva care cel puțin se face ușor, chiar dacă e nevoie să pornim cuptorul.

Rețeta de astăzi este una care se face ușor, cu ingrediente accesibile pentru toată lumea, iar gustul va fi unul special datorită combinațiilor pe care le vei face.

Loading...

 

 Ingrediente:

250 de grame de făină,

de 2 lingurițe cu praf de copt,

zeama și coaja de la o lămâie,

jumătate de lingură cu amidon,

500 de grame de afine,

2 ouă,

200 de grame de zahăr,

de 250 de grame de smântână,

130 de mililitri de ulei,

esență de vanilie și de un praf de sare.

 

 

Mod de preparare:

Bate ouăle împreună cu zahărul până când aceste vor căpăta o culoare mai deschisă decât cea inițială.

După aceea adaugă pe rând doar ingredientele lichide. Adică smântâna, zeama de lămâie cu jumătate din cantitatea de coajă, uleiul și esența de vanilie.

Într-un alt bol amestecă și ingrdientele uscate: făina, praful de copt și sarea. După aceea combină cele 2 amestecuri între ele.

Combină zeama de lămâie cu amidonul și cu afinele spălate. Pune jumătate de compoziție într-o tavă specială, pentru chec sau în una în care faci cozonacii.

Peste ea pune jumătate din cantitatea de afine, repartizată cât de cât uniform. Continuă apoi cu o parte din alut pe care îl vei acoperi mai apoi cu afine.

Folosește o spatulă ca să presezi afinele mai adânc în aluat. Dă forma de copt în cuptorul setat la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute.
Această prăjitură este tipul de desert care trebuie să treacă testul scobitorii. Adică să scoți scobitoarea curată din aluat.

O poți servi imediat dacă nu mai ai răbdare, pentru că va arata senzațional. Sau poți să aștepți până când toate aromele se vor combina între ele ca să formeze un gust deosebit.

Pe lângă gustul bun, te vei mai putea bucura și de beneficiile pe care le au afinele asupra sănătății.

 

Pofta buna!

 

Sursa
Categorii