Torturi

Tort vesel colorat, vedeta pe masa de sarbatoare, cu crema de portocale, budinca de vanilie, ciocolată albă si biscuiți

 

 

Tort vesel colorat, vedeta pe masa de sarbatoare, cu crema de portocale, budinca de vanilie, ciocolată albă si biscuiți

 

Ingrediente:

Pandișpan cu spanac:

5 oua
1 cana zahar
1 cana ulei de masline
200 g spanac proaspat
2 cani faina de grau
2 lingurite praf de copt

Crema de portocale:

2 cesti suc de portocale proaspat stors
coaja a 2 portocale
3 linguri zahar
2 lingurite gelatina
3 galbenusuri
1 budinca de vanilie
200 g smantana 30%

Decor :

100 g ciocolată albă
aproximativ 100 g firimituri de blat cu spanac
1 lingură unt

biscuiți Oreo
felii de portocală

 

Mod de preparare: 

Spălați frunzele proaspete de spanac sub jet de apă, apoi amestecați cu un blender până la omogenizare.
Batem ouăle cu zahărul până devin pufoase, fără a înceta să se bată, se toarnă uleiul în jet subțire, apoi se adaugă spanacul. La final, se amestecă făina amestecată cu praful de copt.

Tort cu spanac cu crema de portocale

Se pune aluatul intr-o tava cu diametrul de 25 cm, unsa cu ulei si pudrata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit la 175*C si se coace aproximativ 45 de minute, pana cand o scobitoare iese curata. Rece.

Tăiați blatul rzultat în 3 parti egale. Amestecați pesmeturile cu untul și ciocolata și rulați-le în bile.

Tort cu spanac cu crema de portocale

Se toarnă puțin din sucul de portocale (aproximativ 1/4 cană) peste gelatină și se lasă deoparte să se umfle.

Tort cu spanac cu crema de portocale

Se toarnă zeama rămasă într-o oală, se adaugă coaja de portocală și zahărul și se aduce la fierbere. Se toarnă printr-o sită și se toarnă înapoi în oală.
Se amestecă gălbenușurile cu praful de budincă. Adaug putin suc din oala pentru a subtiera amestecul.

Tort cu spanac cu crema de portocale

Se toarnă praful de budincă cu gălbenușurile, se aduce la fierbere și se ia de pe foc. Se răcește puțin și se adaugă gelatina solubilă în budincă.

Se răcește complet în timp ce se amestecă. Se amesteca cu frisca.
Întoarceți tortul (dacă prăjiturile vi se par uscate, înmuiați-le cu suc de portocale și vodcă). Decorați așa cum se arată în fotografie.

 

Pofta buna!

Tort cu spanac cu crema de portocale

 Sursa




Categorii