Torturi

Tort Zebră. Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură

 

 

Tort Zebră. Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură

 

Ingrediente:

Fursecuri – 150 g
Cacao – 1 lingură + 30 g
Unt topit – 70 g
Gelatină – 30 g
Lapte – 200 ml
Smântână (20%) – 400 gr
Lapte condensat – 300 g
Smântână (35%) – 200 ml
Zahăr vanilat – 1 linguriță

 

Mod de preparare:

Zdrobiți fursecurile în firimituri, adăugați cacaoa și amestecați.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Se toarnă untul topit și se amestecă.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Turnați într-o formă de 18 cm și apăsați. Dați la frigider pentru 10-15 minute.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Turnați gelatina cu apă și lăsați timp de 10-15 minute. Turnați laptele condensat în smântână și amestecați.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Bateți frișca până devine pufoasă.

Dizolvați gelatina și turnați amestecul de smântână, amestecați cu un mixer.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Se toarnă frișca bătută și se amestecă cu un mixer.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Împărțiți amestecul în două părți. Adăugați zahăr vanilat la o parte și amestecați cu un mixer.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Turnați cacaoa în a doua și amestecați cu un mixer.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Întindeți 6 linguri de amestec de ciocolată pe baza prăjiturii. Apoi, 4 linguri de amestec alb în centru.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Apoi, adăugați 4 linguri în centrul ciocolatei. Și așa mai departe până se termină masa.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

Facem modele cu un băț și le punem la frigider timp de două ore.

Acest desert m-a cucerit de la prima îmbucătură: Tort Zebră fără copt sau făină

 

Pofta buna!

 

 Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/tsey-desert-pidkoryv-mene-z-pershoho-shmatochka-tort-zebra-bez-vypichky-ta-boroshna/




Categorii