Desert

Trigoane cu nuca

 

 

 

 

Ingrediente :

  • 1/2 pachet foi de placinta
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g pesmet alb
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri de miere

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita de marime medie, preparati siropul. Puneti la fiert cei 200 ml apa cu mierea si zaharul. Lasati sa se topeasca mierea, sa se dizolve zaharul si sa se omogenizeze, dar nu mai mult de cca. 5 minute.In acest sirop preparat, adaugati cantitatea de nuca macinata, lingurita de scortisoara si cantitatea de pesmet. Amestecati pana cand veti obtine o compozitie omogena, ca in imaginea alaturata:

Desfaceti pachetul de foi de placinta si folositi doar jumatate din numarul de foi.  Intindeti-le pe o suprafata dreapta (eu am folosit un fund de lemn). Taiati foile de placinta in parti egale, ca in imagine.Despartiti apoi fiecare foaie de placinta si ungeti-o cu ulei.

Acum vom incepe montarea fiecarei prajiturici cu nuca, astfel: luati o lingura din compozitia de nuci preparata anterior si asezati-o in capatul foii unse cu ulei. Uniti varful foii cu latura opusa, pe diagonala, pentru a rezulta un triunghi. Urmati forma triunghiului pe toata suprafata foii de placinta. Am pregatit si cateva fotografii din timpul prepararii, pentru a va fi de ajutor si pentru ca operatiunea sa fie mult mai simpla.

Loading...

Incingeti cuptorul. Pregatiti o tava mare pe care o tapetati cu hartie de copt, sau o puteti unge cu putin ulei daca nu aveti hartia de copt la indemana.Lasati sa se coaca la foc iute, timp de aproximativ 20 de minute, pana  se vor rumeni deasupra. Scoateti apoi tava din cuptor.

Scoase din cuptorul incins, trebuiesc lasate putin sa se raceasca. Asezati-le apoi pe o farfurie intinsa, adaugati miere in cantitate mica deasupra fiecarei portii, pentru a-i spori dulceata si savoarea, apoi serviti !

 

Pofta buna !

 

Sursa: SaMancam.ro




Categorii