Remedii naturiste

Tromboză: 7 simptome pe care nu ar trebui să le ignorați

 

 

Tromboză: 7 simptome pe care nu ar trebui să le ignorați

 

 

Tromboza venoasă profundă este o afecțiune patologică periculoasă, exprimată de obicei prin formarea de cheaguri de sânge în venele profunde, cel mai adesea a extremităților inferioare. Experții au enumerat simptomele acestei boli, la depistarea căreia este mai bine să nu amânați vizita la medic.

Principalele semne ale trombozei venoase profunde sunt:

  • umflătură;
  • roşeaţă;
  • senzație de căldură la nivelul membrelor;
  • crampe la picioare, de obicei începând de la mușchii gambei;
  • durere agravată prin îndoirea piciorului;
  • se modifică culoarea pielii.

Acest tip de tromboză se exprimă și într-un nivel scăzut de trombocite în sânge. Medicii spun că cheagurile de sânge pot pune viața în pericol, așa că pacienții ar trebui să ia în serios manifestarea posibilelor simptome.

În special, una dintre patologiile periculoase cauzate de tromboză este embolia pulmonară, în care o persoană poate începe să se sufoce și în cele din urmă să își piardă cunoștința. Tromboembolia în 1/3 din cazuri este fatală și necesită îngrijiri medicale de urgență.

Un cheag de sânge care blochează fluxul de sânge poate duce la moarte. În același timp, simptomele cheagurilor de sânge pot fi ușor confundate cu boli mai puțin grave. Simptomele tind să apară la nivelul brațelor și picioarelor, dar uneori pot să semene cu o simplă durere musculară.

 

 
Categorii