Clatite si Gogosi

Turte cu smântână și zahăr – un mic dejun delicios!

 

 

 

Ingrediente:

– 200 ml de lapte

– 1 ou

– 1,5 lingurițe de drojdie uscată

Loading...

– 1 linguriță de sare

– 1,5 linguri de zahăr

– 2,5 linguri de ulei vegetal

– 3-3,5 pahare de făină cernută

– 120 g de smântână pentru a servi

– 60 g de zahăr pentru a presăra 

 

Mod de preparare:

1. Încălziți puțin laptele, apoi turnați-l într-un bol. Dizolvați în bolul cu lapte drojdia uscată, 1,5 linguri de zahăr și sarea. Amestecați ingredientele.

2. Apoi, în bolul cu ingrediente turnați uleiul vegetal, spargeți 1 ou și adăugați treptat făina cernută. Frământați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat moale și nelipicios.

3. Acoperiți bolul cu prosop și dați aluatul la un loc cald, pentru 1 oră.

4. Redați-i aluatului o formă cilindrică, apoi împărțiți-l în 10-12 părți egale. Modelați din aluatul împărțit bile, apoi aplatizați-le, formând turte.

5. Prăjiți turtele, la foc mediu, într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal pe ambele părți, până se vor rumeni frumos.

6. Ungeți fiecare turtă cu niște smântână, presărați-le cu puțin zahăr și puneți-le într-un teanc.

7. Serviți deliciul apetisant cu mare plăcere.

 

Poftă bună!

 

Sursa




Categorii