Ingrediente:
pentru o tava de 33X23 cm
200 g margarina moale de panificatie
1/2 cana zahar
8 galbenusuri
1 pachet zahar vanilat 30g
3 cani faina cernuta
2 lingurite praf de copt
bezea:
8 albusuri
1 si 1/2 cana zmeura cu zahar
migdale: 50 g
zmeura
500 g zmeură congelată sau proaspătă
2 jeleu de zmeură
2 linguri zahăr
2 căni apă clocotită (500 ml)
cremă:
1/2 l smântână 30 sau 36%
2 pachete de agent de îngroșare pentru friscă
2 linguri plate zahăr pudră
suplimentar:
1 borcan gem de coacăze negre 400g
Mod de preparare:
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!
Frământați rapid aluatul folosind cupele de aluat. Împărțiți în 2 părți și puneți pe fundul unei forme tapetate cu hârtie de copt. Se unge cu gem. Pune la frigider.
Bate albusurile spuma pana se formeaza varfuri moi, apoi adauga treptat zaharul. Bateți până se dizolvă complet.
Se întinde pe gem. Stropiți unul dintre prăjituri cu migdale. Se coace la 175 C, aproximativ 20-25 de minute.
Jeleul se dizolvă în apă fierbinte cu zahăr, se răcește și se adaugă zmeura. Asteptati sa se ingroase si intindeti-o pe 1 prajitura (cea fara fulgi) in tava.
Batem smantana cu agentul de ingrosare, adaugam zahărul pudra. Întindeți crema pe jeleu. Acoperiți cu migdale.
Se lasa la frigider peste noapte pentru a se stabiliza.
Poftă bună!