Desert

Un desert irezistibil! Prăjitură cu mousse cremoas de zmeură- simplă, deosebit de gustoasă și aromată! Ai să te îndrăgostești de acest tort!

 

 

Un desert irezistibil! Prăjitură cu mousse cremoas de zmeură- simplă, deosebit de gustoasă și aromată! Ai să te îndrăgostești de acest tort!

 

Ingrediente:

în partea de jos:
  • 250 g biscuiți, 
  • 55 g unt
cremă de brânză:
  • 500 g de brânză pentru cheesecake, 
  • 500 g  mascarpone
  • 6 ouă, 
  • 280 g zahăr, 
  • 80 g făină de cartofi
cremă de zmeură:
  • 500 g zmeură proaspătă, 
  • 2 lingurițe de gelatină,
  • 600 ml de frișcă pentru frișcă, 
  • 3 linguri de zahăr pudră
deasupra: 
100g ciocolată albă + 2 linguri de frișcă
 

Mod de preparare:

Începeți prin a mixa biscuiții până când seamănă cu nisipul, apoi adăugați untul înmuiat și mixați din nou; acum ar trebui să semene cu nisipul umed.
Așezați amestecul de biscuiți pe o tavă de copt (24×28 cm) tapetată cu hârtie de copt.
Apăsați ferm cu mâna și dați la frigider pentru un moment. 
Mixați brânza și mascarpone împreună cu zahărul.
După ce compoziția s-a umplut cu o cremă, adăugați ouăle unul câte unul, continuând să mixați.
În final, adăugați amidonul de cartofi și amestecați scurt.
Turnați amestecul de brânză peste biscuiți și coaceți în cuptorul preîncălzit la 170°C (350°F) timp de 15 minute.
După aceea, reduceți temperatura la 120°C (250°F) și coaceți încă 40 de minute.
Scoateți imediat cheesecake-ul copt din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.
Apoi, dați-l la frigider pentru 1-2 ore.
Lăsați jumătate din zmeură întreagă și mixați restul. Strecurați piureul de zmeură mixat printr-o sită pentru a îndepărta semințele.
Turnați gelatina într-un pahar și adăugați câteva linguri de apă. Lăsați-o 1-2 minute să se umfle.
După aceea, încălziți-o la microunde timp de aproximativ 25 de secunde pentru a se dizolva. 
După ce cheesecake-ul s-a răcit în frigider, batem frișca groasă (bine răcită) cu zahăr pudră (3-4 linguri, depinde dacă avem zmeură dulce sau acră) până se întărește. 
Amestecă mousse-ul de zmeură cu gelatina încă ușor caldă și adaugă-l în frișcă, amestecând constant.
După ce s-a combinat, adaugă zmeura întreagă și amestecă ușor cu o lingură de lemn pentru a nu se desface.
Toarnă amestecul peste cheesecake-ul răcit.
Netezi suprafața și dai la frigider pentru cel puțin câteva ore sau chiar peste noapte. 
Tocați mărunt ciocolata albă și adăugați două linguri de smântână grasă.
Încălziți la microunde timp de 25-30 de secunde, apoi amestecați până se topește.
Folosiți-o pentru a decora partea de sus a tortului. 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii