Desert

Acest desert mi-a topit inima. Reteta in 15 minute: rapida si gustoasa

 

 

Acest desert mi-a topit inima. Reteta in 15 minute: rapida si gustoasa

 

În cele mai vechi timpuri se discuta despre prepararea diferitelor deserturi. Oamenii consumă zahăr în mod constant. Anterior, glucoza și zaharoza erau luate din fructe și fructe de pădure. Zaharul procesat este acum disponibil.

Oamenii au început să pregătească deserturi profesionale în secolul al XVII-lea. Apoi a apărut zahărul, care era mai accesibil și mai pur. Acest lucru i-a ajutat pe cofetari să nu se deranjeze cu prepararea cremei și a biscuiților.

Ulterior, cofetarii din intreaga lume au inceput sa concureze in profesionalismul pregatirii prajiturii si produselor de patiserie.

Vă vom spune cum să faceți un desert simplu pe care oricine il poate face.

 

Ingrediente:

  • ou – buc.;
  • sare – un praf;
  • zahăr – 50 g;
  • zahăr vanilat – 10 g;
  • făină – 20 g;
  • amidon de porumb – 20 g;
  • lapte – 500 ml;
  • unt – 60 g;
  • fursecuri de ciocolata – 300 g;
  • ciocolată cu lapte – 180 g;
  • smântână 36% – 90 g;
  • arahide măcinate – 90 g.

 

Mod de preparare: 

Într-o cratiță, amestecați oul, sarea, zahărul granulat, zahărul vanilat, făina și amidonul. Turnați treptat laptele în cratiță și gătiți amestecul la foc mic până se îngroașă.

Adăugați untul în amestecul de lapte și continuați să mestecați până când untul se dizolvă în amestec. Apoi, scoateți amestecul de pe foc, amestecați și răciți puțin.

Puneți fursecurile într-o tavă de copt . Întindeți ⅓ din masa de lapte pe fursecuri. Acoperiți stratul cu fursecuri, repetați procedura în straturi până când se epuizează crema.

Se incinge smantana si se amesteca cu ciocolata cu lapte pana se topeste. Adăugați alune la glazură. Întindeți glazura pe suprafața desertului.

Lăsați desertul la congelator până când este complet înghețat.

Rezultatul este un desert fără a coacere. Aceasta este o opțiune excelentă de desert pentru ceai.

 

Pofta buna!

 

Sursa

 




Categorii