Ingrediente:
pentru pandișpan (tavă de 21 cm )
3 ouă
3/4 cană făină de grâu
1,2 căni zahăr pudră
3/4 linguriță praf de copt
Jeleu de agrișe
1 pachet jeleu de fructe de pădure – 1 pachet
smântână 18% – 400g
afine 1/3 cană
zahăr vanilat – 1 pachet
smântână 30% – 250g
crema de îngroșare – 1 pachet
Mod de preparare:
1. Albusurile se bat spuma pana se formeaza varfuri tari, se adauga zaharul si se adauga treptat galbenusurile.
Făina se cerne cu praful de copt, se combină cu grijă cu albușurile, se amesteca usor cu o spatulă.
Coacem aproximativ 35 de minute la 180 de grade. Se răcește pe un grătar.
3. Tăiați pandișpanul în două straturi. Puneți o jumatate într-o formă detașabilă.
În centrul blatului, puneți 2 linguri de jeleu de agrișe ușor îngroșat, puneți jeleu de fructe de pădure și așa mai departe, adăugând afine în cerc (există o fotografie a acestei tehnologii la sfârșitul publicației)
4. Acoperiți cu biscuiți și puneți la frigider peste noapte (sau pentru câteva ore)
5. Bateți smântâna, zahărul vanilat 30% și agentul de îngroșare. O intindem pe prajitura racita.
6. Se presara cu ciocolata rasa. Pune tortul înapoi la frigider pentru 2 ore.
Pofta buna!