Desert

Unul dintre deserturile copilăriei mele este această Prăjitură cu Gem!

 

 

 

Una dintre prăjiturile copilăriei mele este această prăjitură cu gem! Acum îmi dau seama ce gust divin au prăjiturile făcute după rețetele vechi!

 

Ingrediente:

– 350 g făină,
– 150 g zahăr,
– un ou plus un gălbenuș,
– 150 g unt,
– un plic zahăr vanilinat,
– un praf sare,
– 1/2 plic praf de copt,
– gem, după gust.

 

Mod de preparare:

1. Se amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adaugă untul moale și se framântă. Se adaugă oul, gălbenușul și praful de copt. Se amestecă bine și aluatul format se separă în două părți, o parte mai mare decât cealaltă.
2. Partea de aluat mai mare se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la rece pentru 30 de minute.
3. Se scoate, se unge cu gem, și apoi se presară deasupra partea mai mica de aluat, dată pe răzătoare. Se coace 40-45 de minute.

Loading...

 

Pofta buna!

 

Sursa: Avram Florea




Categorii