Bauturi

Usturoi macerat în vin roșu, proprietăți de prevenire și combatere a diferitelor tipuri de cancer

 

 

 

 

Usturoiul macerat în vin roșu este un remediu naturist care combină proprietățile benefice ale usturoiului cu cele ale vinului roșu, din care rezultă o băutură capabilă să prevină mai multe boli.

Efecte: curăță sângele, întărește sistemul imunitar, elimină colesterolul rău, îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular, elimină sarea în exces din organism, crește rezistența la efort, asigură energie și luptă împotriva diverselor infecții, dar și puternice proprietăți de prevenire și combatere a diferitelor tipuri de cancer.

 

Ingrediente:

– 12 căței de usturoi;

– 1/2 litru de vin roșu natural.

 

Mod de preparare:

Se cojește usturoiul și se amestecă cu o jumătate de litru de vin într-un borcan de sticlă. Se folosește usturoi românesc. De asemenea se poate tăia usturoiul în două, deoarece se va macera mai bine și elixirul va fi mai puternic, însa gustul este mai puțin plăcut. Borcanul, închis ermetic, se ține la macerat și se depozitează timp de două săptămâni într-un loc protejat de lumina soarelui. În tot acest timp, vasul se agită de 2-3 ori zilnic, după care se filtrează lichidul și se depozitează într-un recipient opac.

Acest tratament se poate administra de cel puțin două ori pe an, în cure de câte o lună, timp în care se consumă 2-3 lingurițe pe zi.

 

Sursa : Câte şi mai câte de-ale mele
Categorii