Inedit

Utilizari neobisnuite ale sapunului!

 

 

 

 

Sapunul este foarte bun pentru spalarea rufelor dar mai ales pentru imbaiere. Va prezentam mai jos cateva ulilizari neobisnuite ale sapunului.

O solutie folosita de pe vremea bunicii pentru a parfuma hainele, plasarea unui sapun printre piesele vestimentare din sifonier se va dovedi foarte eficienta.

In cazul in care vrei sa schimbi un bec de la o lustra si acesta a ramas intepenit sau, mai rau, s-a spart si nu poti sa-l indepartezi, foloseste sapun. Asigura-te ca intrerupatorul este inchis si foloseste un sapun solid pentru a unge partea de sus a duliei. Misca putin becul stanga-dreapta si vei observa ca in cateva secunde acesta va ceda si va putea fi desurubat.

In cazul in care plantele tale de interior au fost invadate de insecte sau alti daunatori, prepara o solutie formata din 1 parte sapun lichid si 10 parti apa. Foloseste apoi un pulverizator pentru a sterge partea inferioara a frunzelor cu solutia respectiva. Astfel vei tine la distanta insectele, iar plantele nu vor fi afectate in niciun fel.

 

 Balamalele nu vor mai scartai daca vor fi unse cu putin sapun

Aici este limpede ca e de preferat sapunul de casa, natural, cu un continut mare de grasimi, lucru care nu se poate spune despre acei detergenti solizi vanduti in magazine cu titlu de „sapun”.

Poti parfuma casa

In loc sa folosesti lumanarele sau betisoare parfumate pentru a-ti parfuma casa, asaza sapunuri ici-colo. Opteaza pentru sapunuri cu uleiuri naturale, de la magazinele de specialitate, ce au un miros foarte persistent.

Poti deschide sertarele intepenite

Sapunul se va dovedi un ajutor de nadejde si cand ai de-a face cu un sertar intepenit. Unge sinele sertarului cu sapun si problema se va rezolva.

Poti indeparta petele dificile

In loc sa folosesti produse scumpe din comert, unge zonele afectate ale tesaturii cu sapun, dupa care baga hainele in masina de spalat.

In cazul in care vrei sa indepartezi tapetul de pe perete, foloseste o solutie formata din apa calduta si sapun. Cu ajutorul unui burete, intinde solutia de-a lungul tapetului si las-o sa actioneze timp de cateva minute. Sapunul va dizolva lipiciul de pe tapet.

 Poti detecta scurgeri de gaze

 

Sursa: Cap Limpede
Categorii