Bauturi

Utilizați scoarță de stejar, frunze și ghinde pentru cele mai grele boli!

 

 

Utilizați scoarță de stejar, frunze și ghinde pentru cele mai grele boli!

 

 

În medicina populară, un decoct de scoarță de stejar este utilizat intern pentru dizenterie, diaree, sângerări gastro-intestinale, menstruație abundentă, pentru otrăvire cu ciuperci, săruri de cupru, pentru boli ale ficatului, splină.

Extern sub formă de clătiri pentru angină, pentru clătirea gâtului și a gingiilor, sub formă de duș pentru Trichomonas colpita, în tratamentul arsurilor, degerăturilor, escarelor, hemoroizilor, bolilor de piele însoțite de exudație abundentă, cu transpirație crescută a picioarelor.zaaaa

CANCERUL MAMAR

Pregătiți un decoct la o rată de 1 lingură de scoarță într-un pahar cu apă, lăsați 10-12 ore, apoi fierbeți, lăsați să se răcească și fierbeți din nou, lăsați 3-4 ore. Faceți comprese pe piept dimineața și seara timp de 2 ore, încălzind pieptul.

CANCER TIROIDIAN

Exact în același decoct de scoarță de stejar, puneți comprese pe zona glandei tiroide.

GUȘĂ NODULARĂ DE GRADUL AL DOILEA.

Se aplică comprese cu coajă de stejar crud pe timp de noapte. De asemenea scoarța de stejar poate fi infuzată cu vodcă. În fiecare zi se aplică în zona gușei. Deoarece arde se aplică imediat cremă pentru bebeluși. Desigur, a ars, dar am pătat acest loc cu cremă pentru bebeluși și l-am aplicat din nou.

Acest remediu se aplică doar cu acordul unui medic specialist.

HERNIE

Pentru eliminarea herniei inghinale și ombilicale aveți nevoie de scoarță de stejar, pe care o acoperiți cu alcool și lăsați la infuzat timp de 2 săptămâni. După aceea, umeziți un tifon pliat în 4 straturi în tinctură seara, aplicați-l pe hernie, acoperiți cu celofan, înfășurați și lăsați compresa peste noapte.

O altă rețetă, pregătiți un amestec de părți egale frunze zdrobite, ghinde și scoarță de stejar. Se toarnă 1 lingură cu 1 pahar de vin roșu de struguri, se fierbe 10 minute la foc mic, se strecoară. Din infuzie, faceți comprese pentru hernie.

GLAUCOM

Pregătiți cenușă din lemn de stejar ars. Cenușa stabilizează perfect presiunea intraoculară, precum și intracraniană și arterială. Este necesar să turnați 4 linguri de cenușă la 1 litru de apă clocotită, se lasă la infuzat timp de o zi, strecurați și beți 3 linguri de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de mese. Cursul este de 1/4 zile, o pauză de 5 zile, apoi repetați din nou.

DIABET

Ghinde uscate praf. Luați 1 linguriță de 3 ori pe zi înainte de mese.

Prolaps rectal

Băile de șezut sunt utile la o rată de 4-5 linguri la 0,5 litri de apă. Se fierbe 10 minute, se filtrează și se aplică 20-30 minute.

NEURODERMITA ATOPICĂ, ECZEMA COPILULUI

Băile din scoarță de stejar sunt deosebit de valoroase: se toarnă 250 g de scoarță uscată în 1,5 litri de apă rece, se fierbe 10 minute, se strecoară și se poate aplica. Durează 20 de minute. Nu folosiți săpun.

Contraindicații

Intern, un decoct de scoarță de stejar nu poate fi prescris pentru bolile intestinale cu constipație persistentă, cu hemoroizi. Utilizarea pe termen lung a decoctului nu este recomandată, chiar și cu indicații directe pentru aceasta – sângerări gastro-intestinale, colită cu diaree etc. Cu clătire prelungită a gurii cu decoct de scoarță de stejar, simțul mirosului se înrăutățește.

 

Sursa
Categorii