Bauturi

Vecina mea a băut curcuma cu apă caldă în fiecare dimineață timp de un an, iar apoi aproape ca nu am mai putut să o recunosc. Intinerise parca cu 10 ani!

 

 

Vecina mea a băut curcuma cu apă caldă în fiecare dimineață timp de un an, iar apoi aproape ca nu am mai putut să o recunosc. Intinerise parca cu 10 ani!

 

 

Vă întrebați de ce ar trebui să vă începeți ziua cu un pahar de apă caldă cu turmeric? Deoarece turmericul este un super condiment anti-îmbătrânire, antioxidant și antiinflamator.
Cheia proprietăților curative ale turmericului este compusul curcumină. Au fost publicate aproape 7.000 de articole științifice evaluate de colegi, dovedind eficiența sa.

Iată 10 motive pentru a bea apă fierbinte de turmeric în fiecare dimineață pe care le-am selectat pentru dvs.

1. Mod de viață natural cu inflamații

Multe boli sunt rezultatul inflamației cronice. Se pare că curcumina are puternice proprietăți antiinflamatorii. Combate inflamațiile, chiar mai bine decât unele medicamente antiinflamatoare.
2. Protejarea creierului
Cercetătorii au arătat că tulburările cognitive, cum ar fi demența și boala Alzheimer, sunt adesea asociate cu niveluri reduse de factor neurotrofic (BDNF). Acesta este un tip de hormon de creștere. Cercetătorii au descoperit că curcumina are un efect benefic asupra nivelurilor acestui hormon și restabilește în mod eficient anumite boli ale creierului sau reduceri legate de vârstă ale funcțiilor noastre cerebrale.

3. Informații despre cancer

Curcumina este un antioxidant incredibil de puternic. Antioxidanții sunt substanțe care protejează celulele de daunele cauzate de moleculele instabile. Aceste beneficii sunt doar vârful aisbergului a ceea ce poate face turmericul pentru dumneavoastră.

4. Îmbunătățește digestia

Conform unor studii, consumul zilnic de curcum va ajuta la eliberarea bilei, despre care se crede că ajută la digestia alimentelor.

5. Protejați inima

Curcumina previne coagularea sângelui și îndepărtează depunerile din artere. Experții au descoperit că, după trei săptămâni de administrare a suplimentelor de curcumă, compusul curcumină a îmbunătățit semnificativ sănătatea inimii la șobolanii masculi care au fost injectați pentru a provoca boli cardiace autoimune.

6. Calmează simptomele artritei

Potrivit unui studiu realizat în 2012 la pacienții cu RA, curcumina are o activitate mai puternică decât diclofenacul, care este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS) pentru tratamentul durerilor și umflăturilor articulare.

7. Încetinește îmbătrânirea și îmbunătățește longevitatea

Curcumina este unul dintre cei mai puternici agenți terapeutici aparținând turmericului. Se crede că radicalii liberi și inflamația joacă un rol important în îmbătrânire, iar curcumina îi afectează pe amândoi.

Sursă
Categorii