Prunele marinate cu usturoi reprezintă un aperitiv special. Aromate, suculente și ușor picante, acestea se combină perfect cu carnea de pui. Întregi, cu o culoare frumoasă și aspect îngrijit, prunele marinate vor fi adevărate vedete la masa de sărbătoare. Nu ezitați să pregătiți un deliciu special, din cele mai banale ingrediente.
Ingrediente:
– 2 kg de prune
– 4 căpățâni de usturoi
– 750 ml de apă
– 300 g de zahăr
– 100 ml de oțet 9%
– 3 cuișoare
– 6 boabe de ienibahar
Mod de preparare:
1. Spălați bine prunele. Faceți o incizie pe partea laterală și îndepărtați sâmburii. Păstrați prunele întregi.
2. Curățați usturoiul și despărțiți cățeii. Umpleți prunele cu câte un cățel de usturoi. Dacă cățeii sunt prea mari – tăiați-i în jumătate.
3. Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță și aduceți-o până la fierbere. Adăugați în cratiță cuișoarele, boabele de ienibahar, zahărul și oțetul. Amestecați. Fierbeți marinada timp de 2 minute.
4. Așezați prunele umplute cu usturoi în borcane sterilizate. Turnați marinada clocotită, astfel încât aceasta să acopere complet fructele. Lăsați prunele la temperatura camerei pentru 1 oră.
5. Scurgeți marinada din borcane în cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada până la fierbere.
6. Umpleți borcanele cu marinadă și lăsați prunele pentru 8 ore sau peste noapte.
7. Repetați punctul 5. Turnați marinada în borcane și imediat închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați-le să se răcească.
Poftă bună!
Sursa: Bucatarul