Aperitive si Gustari

Vei fi încântat de gustul acestor prune marinate cu usturoi!

 

 

 

 

Prunele marinate cu usturoi reprezintă un aperitiv special. Aromate, suculente și ușor picante, acestea se combină perfect cu carnea de pui. Întregi, cu o culoare frumoasă și aspect îngrijit, prunele marinate vor fi adevărate vedete la masa de sărbătoare. Nu ezitați să pregătiți un deliciu special, din cele mai banale ingrediente.

 

Ingrediente:

– 2 kg de prune

– 4 căpățâni de usturoi

– 750 ml de apă

– 300 g de zahăr

– 100 ml de oțet 9%

– 3 cuișoare

– 6 boabe de ienibahar

 

Mod de preparare:

1. Spălați bine prunele. Faceți o incizie pe partea laterală și îndepărtați sâmburii. Păstrați prunele întregi.

2. Curățați usturoiul și despărțiți cățeii. Umpleți prunele cu câte un cățel de usturoi. Dacă cățeii sunt prea mari – tăiați-i în jumătate.

3. Pregătiți marinada: turnați apa într-o cratiță și aduceți-o până la fierbere. Adăugați în cratiță cuișoarele, boabele de ienibahar, zahărul și oțetul. Amestecați. Fierbeți marinada timp de 2 minute.

4. Așezați prunele umplute cu usturoi în borcane sterilizate. Turnați marinada clocotită, astfel încât aceasta să acopere complet fructele. Lăsați prunele la temperatura camerei pentru 1 oră.

5. Scurgeți marinada din borcane în cratiță. Puneți cratița pe foc și aduceți marinada până la fierbere.

6. Umpleți borcanele cu marinadă și lăsați prunele pentru 8 ore sau peste noapte.

7. Repetați punctul 5. Turnați marinada în borcane și imediat închideți-le cu capace. Întoarceți borcanele cu susul în jos și lăsați-le să se răcească.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii