Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă de salată din vinete cu fasole la borcan, numai bună pentru iarnă. Salata de vinete cu fasole este un aperitiv destul de sățios, ușor picant și aromat, care este perfect pentru prânz sau cină. Gustarea de vinete cu fasole este demențială, mai ales cu o felie de pâine caldă sau castraveți murați.
Ingrediente:
– 500 g de fasole
– 2 kg de vinete
– 1,5 kg de roșii
– 0,5 kg de morcov
– 0,5 kg de ardei dulci
– 20 căței de usturoi
– 1 lingură de zahăr
– 2 linguri de sare
– 300 ml de ulei vegetal
– 100 ml de oțet 9%
Mod de preparare:
1. Înmuiați fasolea într-o cratiță cu apă rece și lăsați-o peste noapte.
2. Pregătiți, spălați și sterilizați niște borcane și capace.
3. Scurgeți apa și spălați bine fasolea.Turnați apă rece în cratița cu fasole, puneți-o pe foc și aduceți-o până la fierbere. Fierbeți fasolea doar jumătate din timpul necesar.
4. Spălați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare. Spălați ardeiul dulce și îndepărtați cotorul cu semințe. Tăiați-l pai.
5. Spălați vinetele și tăiați-le capetele. Tăiați leguma cuburi. Spălați roșiile, îndepărtați cotorul și tăiați-le cuburi mici.
6. Curățați usturoiul și zdrobiți-l. Combinați într-o cratiță emailată, mai adâncă, vinetele cu morcovul, ardeii dulci și roșiile.
7. Amestecați ingredientele și puneți-le pe foc. Aduceți compoziția până la fierbere și înăbușiți-o timp de 30 de minute.
8. Potriviți legumele înăbușite cu sare și zahăr. Turnați uleiul vegetal și oțetul. Amestecați foarte bine, apoi adăugați boabele de fasole. Înăbușiți compoziția timp de 40 de minute.
9. Apoi adăugați usturoiul zdrobit, amestecați și mai înăbușiți compoziția timp de 10 minute.
10. Turnați salata prin borcane sterilizate, acoperiți-le cu capace și capsați-le.
11. Întoarceți conservele cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să se răcească complet.
Poftă bună!