Bauturi

Vinul de tei. Preparare si beneficii pentru sănătate. Ideal raceli, gripe, boli ale plamanilor,sfera ORL). Se prepara si cu frunze uscate

 

 

Vinul de tei. Preparare si beneficii pentru sănătate. Ideal raceli, gripe, boli ale plamanilor,sfera ORL). Se prepara si cu frunze uscate

 

 

Vinul de tei. Preparare si beneficii pentru sănătate. Ideal raceli, gripe, boli ale plamanilor,sfera ORL) Se prepara si cu frunze uscate.

Mod de preparare: o cană cu flori de tei ( pot fi și uscate, nu doar proaspete) se amestecă cu 1 litru de vin roşu natu­ral, adus la fierbere. Se lasă la macerat timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi. După 10 zile, vinul se filtrează, fără stoarcerea reziduului şi apoi se lasă la decantat alte 6 zile, separându-se partea limpede de depunerile de la fundul vasu­lui. Se va completa cu vin până la 1 litru. Se pune la păstrat în flacoane de culoare brună. Termenul de valabilitate este de 1 an de zile.
* Boli ale plămânului (bronşite, bronhopneumonii)
Se beau câte 50 ml de vin fierbinte, de 2 ori pe zi.

* Boli din sfera ORL (rinite, sinuzite, laringite)
Se beau 50 ml de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Boli de origine virală (răceli, gripe, guturai)
Factorii favorizanţi în apa­riţia acestor viroze sunt tem­peraturile nu prea scăzute şi umiditatea atmosferică ridi­cată.
Băut fierbinte, câte 100 ml, de 2 ori pe zi, vinul de tei ajută or­ganismul să lupte cu mai multă forţă împotriva bo­lilor specifice sezonului rece.
Efectul este mai mare dacă vinul se bea preventiv.

* Bolile sistemului nervos central (insomnii, agitaţie, anxietate, îngrijorări, nervozitate)
Se administrează câte 50 ml de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Afecţiuni neuro-vegetative – palpitaţii, puls labil, senzaţie de valuri de căldură, extremităţi reci
Se administrează căte 50 ml de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Nevroză cardiacă
Se administrează câte 50 ml de vin, de 2 ori pe zi, după masă.

* Stări spastice ale aparatului digestiv
Se recomandă o ceşcuţă de vin, înainte de masă.

* Bolile aparatului biliar (pentru efecte antispastice)
Se beau înainte de masă 50 ml vin de tei.

temperatura camerei, dacă vinul folosit la preparare are concentraţia alcoolică de cel puţin 11 grade. În cazul concentraţiei alcoolice a vinului mai mici de 11 grade, se va păstra la frigider. La admi­nistrare, se poate îndulci cu puţină miere.

 

 Sursă
Categorii