Flori si gradina

Vrei sa devii mamica? 12 plante care luptă eficient cu infertilitatea!

 

 

 

 

Pentru a crea un mediu sănătos pentru ovarele tale, trebuie mai întâi să ții cont de acele plante medicinale care trebuie administrate pentru echilibrul hormonal, a funcțiilor endocrine și pentru o mai bună circulație a sângelui.Stresul joacă un rol esențial în sănătatea ovarelor, prin urmare plantele aromatice care diminuează stresul și readuc starea de calm, ar trebuie să fie utilizate, de asemenea.

 

 

Ashwaganda (Withania somnifera), cunoscută și drept cireșul de iarnă, este apreciată pentru proprietățile ei neuroprotectoare, dar și pentru alte efecte benefice asupra organismului – proprietăți antitumorale, antistres, antipiretice, hepatoprotectoare, analgezice, antiinflamatorii, de consolidare a sistemului imunitar al organismului, de vindecare a anxietății. Este un aliat perfect al sistemului endocrin. Din rădăcina și frunzele plantei pot fi preparate infuzii, decocturi, uleiuri, tincturi, dar și suplimente sub formă de capsule.

Pentru infuzie pregătiți o linguriță de rădăcină (aproximativ 2 g) la 200 mililitri de apă clocotită. Lăsați la infuzat timp de 20 minute. Beți această infuzie de 2 ori pe zi.

Loading...

 

 

Polenul de albine / Propolis: Polenul a fost raportat ca având rezultate foarte bune în stimularea imunității și fertilității.

Lăptișorul de matcă este o substanță secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor lucrătoare. Este principala sursă de hrană pentru primele 3 zile ale larvelor, iar reginele se alimentează cu această substanță întreaga viață. Această hrănire exclusivă declanșează dezvoltarea completă a ovarelor ei pentru a depune milioane de ouă în timpul vieții. Regina se maturizează în 5 zile și are o greutate dublă față de cea a unei albine lucrătoare, iar totul pare să fie datorită acestei hrane exclusive.

Lăptișorul de matcă este bogat în aminoacizi (29 mai exact), lipide, zaharuri, vitamine, acizi grași și cel mai important, proteine. Acesta conține un nivel ridicat de fier și calciu. Lăptișorul de matcă conține de asemenea, acetilcolina, care este necesară pentru a transmite mesaje nervoase de la o celulă la alta. Consumul regulat s-a dovedit a fi eficient în cazul dezechilibrelor hormonale.

 

 

Rădăcină de brusture (Arctium lappa): rădăcina de brusture ajută în ansamblu ficatul, îmbunătățește echilibrul hormonal și detoxifică întregul organism.

 

Uleiul de ricin, presat la rece (Ricinus communis): dacă aplicați uleiul de ricin la nivelul abdomenului acesta va îmbunătăți circulația și va acționa eficient asupra organelor de sub piele. Uleiul de ricin stimulează sistemului limfatic.

Aplicați uleiul pe piele, apoi cu o folie. Deasupra aplicați o sticlă sau ceva fierbinte, peste care aplicați un  prosop și relaxați-vă. Cel mai bun loc pentru a plasa uleiului de ricin pentru probleme de fertilitate este pe partea inferioară a abdomenului.

Măsuri de precauție: Ulei de ricin nu ar trebui să fie luat intern. Nu ar trebui să se aplice rupt pielea. Nu ar trebui să fie utilizat în timpul sarcinii, alăptării, sau în timpul menstruației. Dacă sunteți în perioada de concepere, întrerupeți utilizarea după ovulație.

 

 

Rădăcină de angelica sinensis – ajută la echilibrul hormonal și sprijină circulația sănătoasă a organelor de reproducere. Această plantă funcționează prin promovarea fluxului sanguin la nivelul pelvisului și va stimula menstruația, în cazul în care este absentă sau în volum prea mic. Planta are, de asemenea, un efect de relaxare atât a uterului, cât și a sistemului nervos. Efectele sale de relaxare sunt la fel de puternice ca ale altor plante bine cunoscute utilizate pentru relaxare, cum ar fi  lavanda, mușețelul, rădăcina de valeriană.

Folosiți cel mai bine rădăcină de angelica sinensis. Administrați 30 de picături, de 2 ori pe zi în puțină apă.

 

 

Rădăcina Fo-ti, cunoscută sub numele de El Shou Wu (Polygonum multiflorum sau troscot chinezesc. Această plantă sprijină funcția endocrină în general și mărește răspunsul organismului la stres. Este hrănitoare pentru ficat și rinichi. Este considerată  unul dintre cele mai bune plante pentru protejarea pe termen lung a sănătății. Îmbunătățește libidoul și calitatea spermei la bărbați.

Se folosește sub formă de tinctură (30 -40 de picături zilnic) sau decoct – este nevoie să se fiarbă două lingurițe de rădăcină în aproape 300 de ml de apă timp de 15 – 20 de minute, apoi se va lăsa să se răcească. Se bea dina ceastă fiertură de patru ori pe zi. Nu se fierbe în recipiente din metal!

 

 

Rădăcina de ghimbir (Zingiber officinale): ghimbirul îmbunătățește circulația sângelui, îmbunătățește digestia pentru absorbția substanțelor nutritive corespunzătoare și îmbunătățește starea generală de sănătate.

 

 

Frunzele de melisă (Melissa officinalis) constituie un suport excelent pentru sistemul nervos, diminuând depresia și anxietatea. O stare emoțională bună este importantă înainte de concepție.

 

 

Rădăcina de maca (Lepidium meyenii) – stimulează sistemul endocrin, prin sprijinirea glandelor pituitare, suprarenale, tiroida (toate implicate în echilibrul hormonal).

Conținând 31 de minerale diferite și 60 de fitonutrienți maca este un aliment hrănitor pentru sistemul endocrin. La femei, maca acționează prin controlul de estrogen din organism. Nivelul de estrogen mare sau mic la momentul nepotrivit poate împiedica apariția unei sarcini. Nivelul de estrogen în exces, de asemenea, duce la niveluri prea mici de progesteron. Acest produs însă îmbunătățește echilibrul hormonal. Maca este eficientă și în cazul bărbaților, prin îmbunătățirea calității spermei.

Atunci când cumpărați maca asigurați-vă că produsul pe care îl utilizați are doar rădăcină, nu frunze sau tulpină. Maca este disponibilă sub formă de pudră, capsule sau tinctură.

Pulbere – disponibilă în doua forme, doar praf sau gelatinizată. Gelatinizare este un proces prin care se elimină amidonul pentru a îmbunătăți asimilarea și crește concentrația. Respectiv este mai ușor de digerat în această formă.

Pulberea poate fi adăugată la sucuri, piureuri, iaurturi sau produse de patiserie. Ea are o aroma plăcută de malț.

Capsulele sunt destul de convenabil de administrat, deoarece pot fi luate oricând cu puțină apă.

Tinctura poate fi luată până la 500 de grame pe zi sau mai mult. Se poate lua o singură doză sau pe tot parcursul zilei, de preferat înainte de ora 15.00, deoarece este puternic energizant.

 

 

Semințe de armurariu sau ciulinul laptelui(Silybum marianum):  este una dintre cele mai bune plante pentru sănătatea ficatului. Sănătate ficatului este vitală pentru echilibrul hormonal. Ficatul ajută pentru a filtra toxinele din organism, inclusiv hormonii în exces.

Partea din plantă folosită este sămânța. Planta este folosită în cazul celor intoxicați cu ciuperci, precum și în cazul celor care au primit tratament chimioterapic. Silimarina este constituentul principal din armurariu. Unele cercetări sugerează că este util pentru persoanele cu rezistență la insulină.

 

 

Talpa gâștei, părți aeriene (Leonurus cardiaca): frunzele, tulpina, dar și florile acestei plante sunt folosite ca medicament pentru o varietate de maladii legate de reproducere. Această plantă ajută femeile în mod diferit –  aceasta pregătește organele reproductive pentru o sarcină, în timp ce vindecă de anxietate și stres. Tratamentul este indicat să se ia timp de câteva luni.

Talpa gâștei este frecvent utilizată pentru a trata amenoreea (absența ciclului menstrual)

  • Dismenoree (menstruația dureroasă)
  • Depresia, anxietatea,
  • Fibromul uterin
  • Chisturi ovariene
  • Endometrioza

 

Sursa: SanoTeca
Categorii