Flori si gradina

Vrem roșii bio, dar oare ce îngrășăminte să folosim? Trucuri pentru a scăpa roșiile de dăunători!

 

 

 

 

Vrem roșii bio, fără dăunători, dar oare ce îngrășăminte să folosim?

 

Trebuie să știi că o producție bună de roșii cere azot, fosfor și potasiu, magneziu, calciu, fier, bor, cupru și zinc. Odată cu hrănirea plantei, vom putea astfel să alungăm și dăunătorii sau cele mai multe boli, care afectează culturile.

Iată ce soluții îți recomandăm:

Soluție pe bază de urzici

Urzicile ne hrănesc pe noi, dar hrănesc și alte plante, de aceea o soluție pe bază de urzici este esențială pentru menținerea sănătății roșiilor.

Pune găleată de 10 litri de apă, un kilogram de urzici, fără flori și rădăcini, și Lasă la macerat, în soare, timp de 10 zile, după poți folosi soluția astfel: diluează 1 litru la 10 litri de apă și stropește toată planta de tomate.

Apa de cenușă

Într-o găleată, pune 500 de grame de cenușă și 5 litri de apă clocotită. Lasă să se așeze cenușa la fund și apoi pune apa într-un alt vas.

Adaugă peste ea încă 5 litri de apă și soluția este gata. Poți stropi cu ea atât tomatele, cât și alte plante din grădină.

Drojdia de bere

Drojdia de bere ajută la stimularea creșterii plantei tare.
Într-un vas de 3 litri, dizolvă o jumătate de pahar de zahăr, la care adaugi 100 de grame de drojdie de bere. Acoperă vasul și lasă-l să dospească, timp de o săptămână. Din soluția obținută, pune un pahar, la 10 litri de apă și stropește roșiile.

Soluția poate fi folosită și la alte culturi precum vinetele sau ardeii.

Soluție pe bază de lapte

Laptele îți va fi de mare ajutor la grădinărit.
Prepară soluția astfel: pune un litru de lapte, la 9 litri de apă, în care adaugi și 30 de picături de tinctură de iod.

Stropește planta în întregime, o dată la 10 zile.

 

Imagine similară

 

Sursa: Secretele
Categorii