Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Vreți să aveți un an bogat? Primiți colindătorii în casă, de Crăciun si de Anul Nou!

 

 

 

Se spune că orice dorință pusă de sfânta sărbătoare a Crăciunului se împlinește. Important este doar să țineți cont de anumite datini și superstiții, păstrate cu sfințenie din strămoși.

Cei care mor în ziua Nașterii Domnului se duc direct în Rai

Potrivit unei vechi superstiții, dacă veți consuma un măr în ajunul Crăciunului, veți fi sănătoși tot anul. De asemenea, se crede că dacă ninge în ziua de Crăciun, atunci vom avea vreme frumoasă de Paște.

Tot o veche tradiție spune că cei care trec la cele veșnice în ziua de Crăciun, vor ajunge direct în Rai. O superstiție legată de pantofi aparține grecilor, care pentru a izgoni răul ce va veni, dau foc de Crăciun pantofilor vechi.

De asemenea, în ziua de Crăciun trebuie primiți colindătorii și trebuie dat de pomană oamenilor sărmani pentru ca anul ce vine să fie unul plin de bunăstare.

În noaptea de Ajun lăsați ușile deschise

Tot pentru a aduce bunăstarea în casa dumneavoastră dar și sănătatea, bătrânii spun că trebuie să vă spălați pe față în dimineața zilei de Crăciun cu apă în care ați pus o nucă și un bănuț de argint.

E bine ca masa care se întinde în noaptea de Ajun să rămână întinsă toată noaptea, focul să ardă în sobe, iar ușile să fie deschise.

Întotdeauna de sărbătoarea Nașterii Domnului trebuie să aveți pe masă o crenguță de vâsc. Din cele mai vechi timpuri se spune că de Crăciun se deschid cerurile, iar cei mai credincioși îl pot vedea pe Dumnezeu stând cu îngerii la masă.

 

Imagine similară

 

 

Sursa: Secretele
Categorii