Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Vreți să vă meargă bine în anul care vine? De Crăciun, puneți pâine sub masă…

 

 

 

 

Una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, Nașterea Domnului, aduce cu sine o mulțime de obiceiuri pe care le-am moștenit de la străbunii noștri, care trebuie respectate cu sfințenie cu ocazia Crăciunului, pentru a vă merge bine și a avea spor în toate.

Semințele de mac țin farmecele departe

Unul dintre cele mai importante obiceiuri ale Crăciunului este ca în ajunul acestuia să strângeți tot ce ați împrumutat, ca să vă găsească Nașterea Domnului cu aceste lucruri în casă.

De asemenea, pentru a vă merge bine anul viitor, puneți în ziua de Crăciun pâine sub masă, iar sub fața de masă pleavă de grâu, pentru a avea belșug. Pentru a ține farmecele și deochiul deoparte, așezați în toate cele patru colțuri ale mesei, semințe de mac și usturoi.

Loading...

Luminile din brad nu se aprind înainte de apariția primei stele

Pentru a ne merge bine tot anul, trebuie să pășim cu dreptul în prima lună. Drept urmare, lăsați să ardă până la capăt lumânările aprinse în ajunul Crăciunului pentru a vă merge bine în luna ianuarie.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont este să nu aprindeți niciodată luminile din brad înainte de apariția primei stele. Și tot pentru a vă merge bine anul viitor, măturați pragul în ajunul Crăciunului.

Nu în ultimul rând, cel care trebuie să vă calce pragul în ajunul Nașterii Domnului trebuie să fie un bărbat.

 

Imagini pentru traditional christmas dinner table decorating

 

Sursa: Secretele
Categorii