Bauturi

Insomnie? 10 plante pentru un somn linistit! Cum să adormi fără somnifere? – Sunt o adevărată comoară!

 

 

Insomnie? 10 plante pentru un somn linistit! Cum să adormi fără somnifere? – Sunt o adevărată comoară!

 

Insomnia apare sub multe forme, dintre care cele mai frecvente sunt adormirea, trezitul repetat în timpul nopții și agitația nervoasă din timpul nopții. Tulburările de somn se numesc insomnie atunci când subiecții se confruntă, dimineața, cu probleme de memorie sau probleme de oboseală, iritabilitate, dificultăți de concentrare.

Ca o alternativă la tranchilizanți, există metode naturale, eficiente și fără efecte secundare, pentru a lupta împotriva insomniei. Iată 10 plante care calmează, relaxează și promovează somnul.

Mușețel

Mușețelul combate agitația nervoasă și insomnia minora cu efectele sale calmante. Aceste proprietăți se găsesc în special în apigenină, unul dintre principalele componente active prezente în mușețel. De obicei, se consumă sub formă de perfuzie înainte de culcare.

Valeriană

Prin proprietățile sale de a lupta împotriva palpitațiilor și aritmiei cardiace, valeriana era deja folosită de romani,din vremea antichității. Această plantă acționează împotriva agitației nervoase, anxietății și insomniei.

Aceste tulburări rezultă din același factor. Valeriana poate fi consumată sub formă de ceai din rădăcină uscată (cu un miros foarte neplăcut) sau preparat în granule sau capsule.

Izma

Izma are proprietăți liniștitoare.Servită de obicei sub formă de ceai din plante.

Plus că, masajul coloanei vertebrale cu ulei esențial de izmă se poate dovedi, de asemenea, a fi foarte eficient împotriva insomniei.

Floarea de tei

Arborele de tei, și mai precis floarea de tei, are virtuți liniștitoare și hipnotice, eficiente și dovedite în tulburările de somn.

Hamei

Hameiul conține metilbutenol. Această substanță este de fapt un narcotic puternic care oferă plantei proprietățile sale pentru a lupta împotriva insomniei.

Floarea pasiunii

Floarea pasiunii este adesea prescrisă pentru a trata tulburările nervoase, și anume stresul și anxietatea. Aceste patologii se manifestă prin lipsa somnului.

Floarea de portocal

Este folosită pentru a lupta împotriva palpitațiilor, atacurilor de anxietate și a insomniei, datorită proprietăților sale liniștitoare și relaxante.

Verbena

Verbena este o plantă inodoră care crește sălbatic. Crește pe pământuri europene. Este un bun tratament împotriva nervozității. Ajută la un somn liniștit.

Ceaiul roșu

Originar din Africa de Sud, se mai numește Roobois . Această plantă, însă nu conține teină, dar este consumată sub formă de infuzie. Roobois este utilizat pentru a calma starea de neliniște și somn odihnitor.

Lavandă

Uleiul esențial de lavandă este cel mai cunoscut derivat al lavandei pentru a lupta împotriva insomniei. Lavanda acționează împotriva anxietății și agitației.

Sursă

 
Categorii