Desert

Prăjitură cu miere de albine, gem de caise și budincă – un deliciu ușor de preparat

 

 

Prăjitură cu miere de albine, gem de caise și budincă – un deliciu ușor de preparat

 

In randurile de mai jos vei gasi o reteta usoara pentru un desert delicios. Prajitura cu miere de albine, gem de caise si budinca este foarte gustoasa si, desi pare complicata, nu este deloc greu de preparat.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 600 gr faina de grau,
  • 60 gr unt
  • 160 gr zahar pudra,
  • 2 oua
  • 1 pliculet praf de copt,
  • 4 linguri miere
  • 100 gr smantana

pentru crema:

  • 600 ml lapte,
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura zahar,
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar pudra,
  • 1 lingura cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 50 gr gem de caise

pentru glazura:

  • 180 gr unt
  • 180 gr zahar pudra
  • 1 plic budinca cu aroma de capsuni
  • 2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Pentru inceput, pregatim aluatul. Cernem faina de grau cu praful de copt intr-un bol incapator. Adaugam untul, zaharul pudra, ouale, mierea de albine si smantana. Framantam aluatul, apoi il impartim in 4.

Intindem o foaie de aluat si o coacem pe spatele unei tavi de copt. Coacem aluatul la o temperatura de 180 grade, timp de 8-10 minute. In acelasi mod, vom coace si celelalte 3 bucati de aluat.

Pregatim crema. Amestecam laptele cu faina si zaharul intr-o cratita. Punem cratita pe foc si gatim o budinca groasa, amestecand frecvent. Luam apoi budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca. Intr-una punem praf de cacao si intr-una punem zaharul vanilat.

Batem untul cu zaharul pudra pana devine pufos. Adaugam budinca rece, lingura cu lingura, in untul batut. Amestecam pentru a obtine o crema neteda. Impartim crema in doua. Intr-o parte punem pudra de cacao, iar in cealalta punem zaharul vanilat.

Punem prima foaie de aluat coapta pe un platou. O ungem cu crema de cacao. Adaugam a doua foaie de aluat si o ungem cu gem de caise. Punem deasupra cea de-a treia foaie si intindem pe ea crema de vanilie. Acoperim cu ultima foaie de aluat.

Pregatim glazura. Gatim la bain-marie untul, zaharul pudra, laptele si pudra de budinca, pana incepe sa se ingoroase si capata consistenta glazurii. Turnam glazura peste ultima foaie de aluat.

Punem prajitura la frigider peste noapte. A doua zi, o putem taia si servi.

 

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii