
Ingrediente:
- 500 g pesmet alb
 - 200 g unt sau margarină
 - 250 g zahăr
 - 200 g nucă măcinată
 - 150 ml apă
 - 1 lingură coajă rasă de portocală
 - 1 fiolă esență de rom
 - 1 plic zahăr vanilat
 - 2-3 linguri cacao
 - vișine din vișinată sau din compot
 - 50 g nucă de cocos albă sau colorată
 - 1 lingură ulei
 
Mod de preparare:
1. Amesteci pesmetul cu nuca măcinată. Fierbi la foc mic apa cu zahărul și cacaua, timp de 5 minute. Opărești cu acest sirop pesmetul și nuca.
Încorporezi untul, adaugi coaja de portocală, esența de rom și zahărul vanilat.
2. Cu mâna unsă cu ulei iei compoziție cât o nucă, așezi în mijloc câte 1 vișină și formezi biluțe, pe care le treci prin nuca de cocos.
3. Sunt mai gustoase după ce le-ai ținut la rece!
Pofta buna!
Sursa: Carticica Practica













