Povesti de viata

Am pus pariu cu viața că nu mă dau bătută!

 

 

 

 

Nu renunţa. De obicei ultima cheie din mănunchi este cea care deschide uşa.

Paulo Coelho

  Sunt momente în viață când treci prin împrejurări groaznice, uneori ești la pământ. Uneori lupți dar fără scop sau fără remunerări. Problemele vin peste tine cu rapiditate, simți cum pierzi controlul și ești purtat de val, ești târât într-un cerc vicios din care nu poți ieși. Până aici……..Hotărâtoare mi-am propus: ”Să pun pariu cu viața că nu mă dau bătută!” Niciodată!

Mi-am pus la repetare sintagmele- cum că „speranța moare ultima”, că „nimic nu e pierdut” și că „niciodată să nu spun niciodată”…… fiind ca puncte de reper în auto-învățarea mea într-u a-mi schimba viața, modul de gândire și accentele existenței mele. Când cele mai negre gânduri îmi dau târcoale, iar dezbinarea personalității mele îmi afectează fericirea mea de zi cu zi îmi înfrunt temerile prin speranțe, corectitudini și vise, lupt pentru un om mai bun ce se află în mine, zi de zi, clipă de clipă. Este o luptă continuă cu mine și cu firea mea de învinsă. E atât de greu să te împotrivești propriei firi, să încerci să devii altcineva… să fii oprimist când, de fapt, pesimismul te pândește la orice pas, gata să-ți smulgă și cel mai mic moment de bucurie, să-ți umbrească fiece reușită! Dar sunt o luptătoare. Și înving!

Am pus pariu cu viața că nu mă dau bătută! 

De multe ori aud spunândumi-se că prea țin morțiș să reușesc, că prea de multe ori am așteptări de la mine și mai ales de la alții, și că pe alocuri îmi sabotez fericirea, îmi împiedic reușitele cu credibilitatea mea în oameni și în bine…..dar ce e rău să crezi în ceva frumos? … Poate că este adevărat! Și totuși dovada că nu m-am dat bătută este aceea că încă trăiesc, iar viața mea e departe de a fi pierdută, sunt oameni la care țin, am succese la care nici nu am visat, iar viața mea e mai colorată și mai vie decât mi-am imaginat. Ce poate fi mai frumos!

Și nu m-am dat bătută niciodată…..prefer să văd lumea cu alți ochi, pentru că am speranță, speranța fiind ceea ce văd în ochii copiilor mei, în brațele iubitului, în soarele care mă încălzește în fiecare dimineață, în susținerile apropiaților, în cărțile ce-mi fac ziua mai fantasmatică, în muzica ce-mi trezește simțirea, în savurarea cafelei dulce-amărui, în fiecare moment când scriu, acel moment când îmi dau seama că transmit speranță mai departe, în fiecare poezie, trăire ce crează legături pozitive cu lumea înconjurătoare, acesta e pariul ce l-am făcut, fă ofer continuitate, la bine, la frumos, la decență, la simplitate, la suflet pentru suflete. Speranța mă umple de emoție și căldură și mă apropie mai mult de oameni… de sufletele lor, de stările lor, de energia ci-o emană.

Am pus pariu cu viața că nu mă dau bătută! Și nu voi renunța așa ușor………….

Deoarece în momentul în care nimeni nu-ți mai dă nicio șansă vine timpul tău, timp în care poți să strălucești. Să fii mai bun și să surprinzi. Să fii altfel și să transmiți mai departe din unicitatea ta. E prilejul în care nu mai ai nimic de pierdut, ai doar de câștigat! Și sper, neapărat țin să cred că pot aduce alinare și sprijin, că pot fi de folos și că pot da un sens vieții. Sper ca familia mea să fie sănătoasă și să putem profita împreună de micile bucurii ale vieții. Nu mă dau bătută! Am pentru cine lupta! Cred în prietenie și în faptul că oamenii sunt, în esență, buni… deși am avut diverse experiențe, dar recunosc astfel de cazuri/prietenii m-au făcut să apreciez persoanele care cu adevărat îmi sunt devotate.  Viața mi-a fost și învățător și călău, dar am apreciat ambele părți, am trăit, am visat, iubesc și învăț zi de zi cum e să fii mai bun, mai fericit, mai implinit! Să fiu mai mult decât sunt, să iubesc mai mult decât primesc, să apreciez, să susțin, și să împart.

Notă: Iubiți și dăruiți!
Categorii