Remedii naturiste

Anghinarea regenerează ficatul și reduce nivelul colesterolului rău, ameliorează digestia și previne constipația

 

 

Anghinarea regenerează ficatul și reduce nivelul colesterolului rău, ameliorează digestia și previne constipația

 

Anghinarea este unul dintre cele mai delicioase și hrănitoare alimente. Oferă necesarul zilnic de potasiu și curăță ficatul deoarece conține vitaminele A și C. Experții recomandă consumul de anghinare de două ori pe săptămână.

Anghinarea conține cinarină, o substanță care elimină nicotina din organism. Experții subliniază că anghinarea este unul dintre cele mai bune alimente pentru curățarea corpului. Acest aliment este inclus pe lista alimentelor sănătoase cu un conținut ridicat de calorii.

În plus, anghinarea conține sodiu, colesterol, potasiu, carbohidrați, proteine, calciu, vitaminele A și D. Acest aliment care conține o mulțime de vitamine și minerale, întărește imunitatea și crește rezistența organismului.

Beneficiile anghinării

  • Anghinarea are un conținut ridicat de fibre și ajută la pierderea în greutate. În plus, ameliorează digestia și previne constipația.
  • Este un aliment ideal pentru sistemul circulator și reduce nivelul colesterolului rău. Previne bolile grave precum hipertensiunea arterială, accidentul vascular cerebral, atacul de cord și ocluzia vaculară.
  • Când este consumat cu ulei de măsline, echilibrează acidul din stomac, protejează pereții stomacului și previne respirația urât mirositoare.
  • Deoarece este bogat în potasiu, stimulează funcția organelor interne. De asemenea, datorită cuprului din compoziția sa crește producția de globule roșii.
  • Este unul dintre alimentele care regenerează ficatul și previne acumularea de toxine în organism.

Taie o anghinare în jumătate și pune-o la fiert în jumătate de litru de apă. Strecoară apa și adaugă o jumătate de pahar de suc de lămâie, o jumătate de linguriță de turmeric și miere. Consumă preparatul obținut dimineața și seara pe stomacul gol timp de o săptămână.

 

Sursă
Categorii