Desert

Baclava cu miere! Un adevărat răsfăț oriental!

 

 

 

 

Doriți ceva delicios, apetisant și cu o nota de arome orientale? Vă prezentăm rețeta ideală de Baclava, preparată în condiții casnice. Aceasta se prepară din aluat foietaj, miere și nuci. Baclavaua de miere este un adevarat răsfăț atât pentru membrii familiei, cât și pentru oaspeți. Nimeni nu se va rezista tentației. Nu ezitați să preparați un deliciu cu gust și aromă orientală, chiar la dvs în bucătărie.

 

Ingrediente:

– 500 g de aluat foietaj fără drojdie

– 2 pahare miez de nuci

– 150 g de zahăr

– 150-200 g miere de albine

– 100 g de unt

– 1 linguriță de scorțișoară măcinată

– 0,5 linguriță de cardamom măcinat

– 1 gălbenuș

– 80 ml de apă

– făină de grâu

– zahăr pudră

 

 

Mod de preparare:

1. Decongelați aluatul. Topiți untul. Prăjiți nucile pe o tigaie uscată. Lăsați-le să se răcească, măcinați-le și amestecați-le cu 1 lingură de zahăr, scorțișoara și cardamomul.

2. Presărați suprafața de lucru cu făină cernută și întindeți aluatul într-un blat mare subțire. Tăiați aluatul blaturi mai mici, de aceeași dimensiune cu tava de copt.

3. Ungeți tava de copt cu unt și așezați în aceasta primul blat. Ungeți blatul cu puțin unt și presărați cu amestecul de nuci. Acoperiți cu următorul blat. Alternați astfel straturile, până veți folosi toate blaturile. Ultimul strat trebuia să-l constituie aluatul.

4. Ungeți ultimul blat cu gălbenuș bătut. Tăiați baclavaua în formă de romburi.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 40-45 de minute, până obțineți o crustă rumenă. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Preparați siropul cu miere: amestecați într-o cratiță mică 80 ml de apă cu zahărul rămas. Puneți cratița pe foc, aduceți amestecul până la fierbere. Fierbeți amestecul timp de 5-7 minute. Lăsați să se răcească puțin.

7. Adăugați în siropul obținut 150-200 g de miere. Amestecați bine, până mierea se dizolvă.

8. Scoateți tava din cuptor. Lăsați desertul să se răcească puțin. Treceți iar cu cuțitul peste romburile tăiate. Turnați siropul cu miere peste baclava. Lăsați-o la temperatura camerei pentru 1-2 ore.

9. Aranjați desertul fascinant pe un platou și presărați-l cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii