Casa de vis

Casă tradițională dar foarte frumoasa si eleganta, realizata din materiale Eco în suprafață de 90 mp

 

 

 

 

Casele construite integral sau parțial cu materiale ecologice, nu demult erau considerate un lux rezervat doar celor bogați, însă în ultimii ani în râdul constructorilor au început să devină din ce în ce mai accesibile pentru toată lumea. Cele mai răspândite materiale eco de construcţie pentru case sunt cărămida şi ţigla ceramică, amândouă produse pe bază de argilă, material folosit încă din antichitate.

Alegerea acestora se datorează rezistenţei în timp, dar mai cu seamă faptului că sunt ecologice. Aceste materiale „respiră“, asigurând un climat bun la interior şi un confort sporit.

Locuința prezentată de noi atrage printr-un design marcat de inserțiile piatră-lemn cărora li se adaugă ample suprafețe vitrate, un trio care oferă casei un aspect aparte.

La exterior, casa este înconjurată pe trei laturi de terasă şi verandă, spații exterioare unde timpul petrecut alături de familie şi prieteni devine de neuitat. Finisajul aparte al casei este o îmbinare a stilului clasic, tradiţional şi modern într-o creație unică.

O fațada este prima impresie pe care ți-o lasă o casă, ea trăieşte prin jocul de planuri creat de volumetrie, prin jocul de culori, lumini şi umbre. Placarea zidurilor exterioare cu piatră lasă peretele să respiră bine, deci nu există nici un risc ca ambianța interioară să aibă de suferit din cauza calității aerului.

Prin placarea pereților cu piatră ,nu sunt necesare alte cheltuieli sau plăți ale altor manopere ca în cazul tencuielilor clasice. Peste ani, fațada ventilată a casei va fi la fel de frumoasă şi de eficientă termic ca la început. Eliminați astfel inconvenientul cu manopera şi efortul cu aplicarea unei noi tencuieli sau vopsea de exterior.

Pergolele decorative din lemn vin în prelungirea zidului din piatră, aducând un plus de estetică împreună cu geamurile pe rotund de la etaj. Casa în suprafață de 90 mp, are regim de înălțime parter cu etaj parțial, şi loc pentru garaj. Înălțimea casei este de 8,6 m, lățimea lotului de teren pe care este edificată casa este de 21,2m x 19,3m.Este perfectă pentru familiile cu 2 copii.

La interior se poate observa ideea de relaţie cu exteriorul prin căile de acces către spaţiul amenajat din grădină şi terasa descoperită. De asemenea sunt interesat compartimentate şi încăperile din interior.

Imagini pentru chip and joanna gaines remodels

Din vestibulul de 4 m, se ajunge într-un hol cu o lungime de 8.8 m, de unde se face trecerea cu uşurință în camera de zi cu şemineu şi loc special amenajat pentru servit masa, în suprafață totală de 15.1m către bucătăria tip open space de 6.2m, baia de 4.5 mp, şi camera centralei de 5.5m, cameră care comunică direct cu garajul de 22.3m poziționat în partea vestică.

Imagini pentru craftsman style dining room

În partea estică a casei a fost poziționat un dormitor de 10.4m. Accesul catre etaj este realizat pe o scară din lemn de 3.7m.La etaj sunt poziționate două dormitoare cu baie proprie în cameră şi un hol de 3.3m.Un dormitor are 10.9 m cu baie de 2.9 m ,iar un dormitor are10.8m cu o baie de 3m.Dormitoarele de la etaj au ferestrele pe rotund, dând fațadei casei un aspect uşor marinăresc.

Imagini pentru oval windows in a bedroom

Materialele naturale, şi culorile calde oferă interiorului o atmosferă relaxată. Acoperișul din țiglă gri, are mai mereu două fețe, pe care se observă siluetele coșurilor de fum cu pereții placati cu piatră, păstrând același proporții și culori ca piatra de la fatada casei. Acoperisul permite montarea panourilor fotovoltaice. Ușile și ferestrele sunt din tâmplăria de lemn si sticla modernă din termopan.

Imagini pentru headboard designs

Însă ceva cu totul atipic exteriorului casei sunt obloanele. Aproape toate uşile mari ale casei care oferă acces casei către terasa din exterior, au obloane din lemn,care asigură interiorului intimitatea dorită şi izolare fonică.

Imagini pentru french country modern bathroom

Varianta “la cheie” pentru aceasta casă a fost estimată la prețul de 40.000 euro, 450 euro/mp. Dacă v-a plăcut proiectul acestei case si considerati ca poate fi o sursă de inspiratie pentru proiectele dumneavoastră viitoare, vă invităm să-l distribuiti si prietenilor de pe facebook. Vă multumim pentru că ne urmăriti.

 

Sursa: MagazinulDeCase
Categorii