Sfaturi utile

Ce dezvăluie urechile tale despre tine

 

 

Ce dezvăluie urechile tale despre tine

 

 

Există o relație neurologică între anumite puncte specifice ale corpului nostru și organele noastre interne. Observarea urechilor noastre ne poate ajuta să aflăm lucruri despre problemele noastre de sănătate existente și chiar să prezicem apariția unor viitoare probleme de sănătate. 

Noi am strâns câteva informații interesante despre urechile umane, care vă vor ajuta să înțelegeți mai multe despre dvs. și despre starea sănătății dumneavoastră.

Ce ne dezvăluie urechile despre noi?

Ele pot servi drept identificare. Când ne naștem, urechile noastre sunt pe deplin formate. Nu se schimbă pe măsură ce creștem, deși lobul coboară puțin. Acest lucru le face un mod excelent de a identifica o persoană, la fel ca o amprentă.

Gene recesive sau dominante. Conform unui studiu, lobii urechilor atașați (lipiți direct la partea laterală a capului) sunt considerați recesivi. Lobii urechilor liberi (lobii urechii care atârnă dincolo de punctul de atașament) sunt o trăsătură dominantă.

Boli coronare. Dacă aveți o diagonală pe lobul urechii, este foarte probabil să aveți o boală coronariană.

Lipsa de vitamine și calciu. Dacă urechile dvs. au o culoare foarte palidă, ar putea însemna că corpul dumneavoastră are un nivel scăzut de vitamine și calciu.

Probleme la rinichi. Dacă urechile sunt roșii, acest lucru poate indica faptul că aveți probleme cu rinichii.

Tulburări cerebrale. Dacă urechile dvs. au o culoare roșu intens, ar putea fi un indiciu al pierderii memoriei, dureri de cap constante sau probleme ale creierului.

Inflamația cartilajului urechii este un simptom specific al unei boli numite policondrită recidivantă.

Reflexologia urechii

Reflexologia urechii este la fel de eficientă ca reflexologia mâinilor sau a picioarelor pentru ameliorarea stresului și a durerii. Există mai mult de 200 de puncte de acupunctură pe urechea noastră care se conectează cu diferite organe și cu sistemul nostru musculo-scheletic. Aplicând presiune asupra acestor puncte puteți rezolva diverse probleme de sănătate, atât fizice, cât și emoționale.

Majoritatea ilustrațiilor cu urechile noastre arată ca un copil nenăscut în poziție fetală.

O hartă de reflexologie are multe puncte de stimulare și puteți învăța să le masați pentru a rezolva probleme simple, cum ar fi o durere de cap. Pentru probleme majore de sănătate, cel mai bine este să consultați un specialist cu experiență în reflexoterapie sau un medic.

De asemenea, puteți ameliora durerile minore punând o clemă pe aceste puncte:

1. Spate și umeri.

2. Organe.

3. Articulații.

4. Sinusurile nazale și gâtul.

5. Digestia.

6. Cap și inimă.
Categorii