Povesti de viata

Ce înseamnă si ce știm despre vise? Vezi 7 simboluri frecvente ale viselor și interpretarea lor!

 

 

 

 

Oamenii nu sunt capabili să-și controleze adevăratele emoții în timpul somnului, iar visele pe care le avem dezvăluie o mulțime de lucruri pe care le credem și ni le dorim în subconștient.

Specialiștii susțin acestă teorie și au cercetat în detaliu creierul uman pentru a identifica imaginile vizuale ale viselor. Au ajuns la concluzia că oamenii văd la fel visele ca cu realitatea care îi înconjoară.

Deși nu sunt interpretări perfecte ale viselor, există anumite simboluri care se întâlnesc frecvent în visele oamenilor care au anumite sensuri și care ne pot dezvălui lucruri despre noi și despre personalitatea noastră.

1. Dinții.

Visele în care apar dinții pot avea diferite înțelesuri. dinții stricați simbolizează anxietatea și frica în timp ce dinții extrași înseamnă că persoana respectivă va primi o veste bună sau proastă, nu se știe.

Căderea dinților se întâlnește în majoritatea viselor în care sunt prezenți dinții. Aceste vise înseamnă că te vei confrunta cu situații noi care îți pot cauza stres sau teamă sau simbolizează o pierdere, un nou loc de muncă.

2. Zborul.

Visele în care zbori simbolizează de cele mai multe ori că trebui să realizezi ceva sau că trebuie să-ți îndeplinești o ambiție. Aceste vise sunt asociate cu succesul sau cu libertatea.

Dacă visezi că zbori înseamnă că te vei elibera de o situație stresantă sau că vei realiza ceva ce ai ca țel sau îți dorești de foarte mult timp.

3. Moartea.

Moartea înseamnă schimbare. Moartea înseamnă că se va sfârși ceva, de exemplu o situație, o idee sau un obicei sau o relație.

Moartea simbolizează tranziția de la o stare la asta, deci un sfârșit este urmat de un nou început. Dacă visezi că mori sau că moare cineva, acest lucru poate simboliza și faptul că vor avea loc schimbări mari în ceea ce privește emoțiile tale.

4. Bani.

Banii sunt strâns legați de noroc, valoare sau încrederea pe care o ai în forțele tale. Dacă visezi că ai câștigat la lotto, poate însemna că vor avea loc mari schimbări în viața ta. De exemplu, îți schimbi stilul de viață sau dacă visezi că dai bani cuiva, poate însemna că te temi de pierderea cuiva.

5. Apele curgătoare.

Apa este un semn al purității și a curățeniei. Visele în care apare apa reprezintă experiențele de viață, emoțiile și sentimentele. Dacă visezi apă este un lucru bun. De asemenea, pot simboliza noi începuturi în timp ce experiențele neplăcute sunt uitate.

6. Casa.

Casa reprezintă mintea ta. Visele cu case reprezintă diferite aspecte ale personalității tale. Interpretarea viselor cu case diferă în funcție de mărimea sau tipul casei sau numărul de uși pe care acestea le au.

Casele, în general, simbolizează confort și securitate. Subsolul reprezintă o minte inconștientă și intuitivă în timp ce podul se referă la amintirile ascunse ale unei persoane.

7. Focul.

Visele despre și care conțin foc pot simboliza mai multe lucruri, depinzând de contextul în care se petrece visul. Jocul cu focul simbolizează o situație dificilă sau riscantă în care te afli, în timp ce observarea unui foc în depărtare reprezintă transformare sau dorință.

Dacă visezi că aprinzi un foc, înseamnă că te confrunți cu o furie pe care nu o poți stăpâni.

Visatul este una dintre cele mai minunate și interesante experiențe din viața noastră. În timpul Imperiului Roman, unele vise erau prezentate în fața Senatului pentru a fi analizate și interpretate.

Deoarece ele erau considerate semnale trimise din partea zeilor, în timpul expedițiilor militare, conducătorii erau însoțiți de experți în vise.

Dar ce știm de fapt despre vise? Citește mai jos și rămâi uimit!

 

1. Toată lumea le are

Este amuzant cum unii oameni spun că nu visează deoarece este imposibil, ei doar nu își amintesc ce visează, deci este cam același lucru pentru ei.

2. Uiți majoritatea viselor

Dacă ai citit primul punct, atunci ai înțeles faptul că mulți oameni uită ceea ce visează; experții spun că reușim să ne amintim aproximativ 10% dintre visele pe care le avem.

3. Anii în care visezi

Înainte să citești despre asta, trebuie să înțelegi că visele nu reprezintă un timp pierdut, ele sunt foarte folositoare. În medie, o persoană visează pe parcursul vieții timp șase ani.

4. Animalele de companie visează

Nu numai oamenii visează, cercetătorii au reușit să demonstreze faptul că și animalele o fac.

5. Stările cele mai frecvente

Deși deseori folosim expresii precum „de vis” care sugerează că visele reprezintă un mediu perfect, cele mai frecvente stări în timpul viselor sunt stresul și anxietatea.

6. Visatul în culori

Dintre toate visele, cercetătorii spun că doar patru din cinci sunt color, în timp ce restul de 20% este alb-negru.

7. Visele cu bărbați

În timp ce persoanele pe care o femeie le visează sunt în mod egal atât bărbați cât și femei, bărbații tind să viseze mai mult despre alți bărbați.

8. Visele lucide

Unii oameni trec prin experiența numită vise lucide care pot fi descrise prin trezirea persoanei în timp ce visează, în același timp fiind conștientă că încă visează.

9. Numărul viselor pe noapte

Este posibil ca numărul viselor pe noapte să ajungă la șapte, cu toate că dimineața probabil îți vei aminti doar două dintre ele, probabil.

10. M.R.O.

În timpul celei mai adânci faze a somnului (M.R.O. – mișcarea rapidă a ochilor), corpul tău este paralizat și nu te poți mișca. Acesta este momentul în care cele mai multe dintre vise apar.

 

 

Imagini pentru wake up from dream

 

Sursa: Tasta.ro
Categorii