Povesti de viata

Cea mai Frumoasă și Înțeleaptă Pildă despre Dragoste și Despărțire

 

 

 

 

La marginea unui câmp Dragostea și Despărțirea admirau un cuplu tânăr. Despărțirea îi spune Dragostei: “Pariem, că îi voi separa?!”

– Așteaptă, – îi spune Dragostea, permite-mi să mă apropii de ei o singură dată și apoi stai lângă ei cât vrei.

Dragostea s-a apropiat de tânărul cuplu, i-a atins, i-a privit în ochi și a văzut cum între ei s-a strecurat o scânteie…

Loading...

Dragostea s-a îndepărtat și i-a spus:

– Acum e rândul tău.

– Nu, acum nu pot face nimic – a spus Despărțirea, acum inimile lor sunt pline de iubire. Voi veni la ei mai târziu.

Timpul a trecut. Despărțirea a venit în casa lor și a văzut familia tânără cu un bebeluș mic. Ea spera că Dragostea lor deja a trecut și cu speranță le-a pășit pragul casei. Însă, prindu-i în ochi, a văzut Recunoștința.

– Voi veni la ei mai târziu, – a spus ea.

Timpul a trecut și ea a venit din nou în casa lor – copiii gălăgioși se jucau, soțul obosit s-a întors de la muncă, iar femeia liniștea copiii. Despărțirea spera că acum cu siguranță îi va putea despărți, pentru că în această perioadă, atât Dragostea, cât și Recunoștința demult au dispărut din inimile lor. Însă, privindu-i în ochi, a văzut Respectul și Înțelegerea.

– Voi trece mai târziu, – spuse Despărțirea.

Timpul a trecut. Ea s-a întors în casa lor. Copiii erau deja adulți, tatăl cu părul gri le explica ceva, iar soția lui gătea în bucătărie. S-a uitat în ochii lor și a oftat dezamăgită: a văzut în ei Încrederea.

– Voi veni mai târziu, – a spus Despărțirea și a plecat.

A mai trecut ceva timp. Din nou s-a întors în casa lor și a văzut cum prin casă aleargă nepoții, iar lângă șemineu, încălzindu-se la foc stătea o bătrânică. Despărțirea s-a gândit în sine: “Ei bine, se pare că a venit timpul meu”. Voia să privească femeia în ochi, însă ea s-a ridicat și a ieșit din casă. Despărțirea a urmat-o. Bătrâna a venit la cimitir și s-a așezat lângă mormânt. Era mormântul soțului ei.

– Se pare că am întârziat, zise Despărțirea, timpul a făcut munca în locul meu. Ea s-a uitat în ochii femeii plini de lacrimi. Și a văzut în ei Memoria

– Memoria despre Iubire, Recunoștință, Respect, Înțelegere și Încredere…

Sursa:  Relatii.net
Categorii