Povesti de viata

Omul care iubește nu înșală – Când iubești, nu mai există loc pentru altcineva

 

 

 

 

Oamenii calcă strâmb. Unii doar o dată, alții de mai multe ori. Unii pentru că au impresia că e ceva ce merită făcut în viață, alții pentru că se cred puternici și deștepți.

Unii înșală pentru că pot, alții pentru că li s-a ivit ocazia și cineva i-a provocat de-a dreptul. Totuși, oricare ar fi motivul, eu chiar nu cred că e întemeiat. Când iubești, iubești și punct. Sunt unii care cred că dacă ei au fost înșelați, atunci trebuie să înșele și ei. De ce să rănești așa cum ai fost rănit?

De ce să fii unul din acei oameni care nu știu să respecte o relație, o iubire, un alt om? Nu e un motiv bun, nici măcar acesta.

Loading...

Eu știu una și bună: Omul care iubește nu înșală. Chiar dacă poate, chiar dacă are ocazia, chiar dacă e provocat. Astea sunt scuze. Când în suflet ai iubire, nu mai e loc în pat pentru altcineva. Poate că într-adevăr nu a fost niciodată vorba de sentimente în acea aventură și curiozitatea a învins rațiunea, dar dacă a învins și iubirea pentru cealaltă persoană, atunci e acea iubire atât de puternică?

Cu toate astea, toți merităm o a doua șansă, indiferent despre ce greșeli ar fi vorba. Unii au nevoie să facă o astfel de greșeală pentru a-și da seama ce pot pierde de fapt, cât. Alții nu se învață minte niciodată până când nu e prea târziu. Și continuă să facă greșeli până când acestea devin o obișnuință. Tocmai de asta e bine să ierți, dar nu e bine să ierți prea mult.

Mie îmi place să cred și să sper că nu au mai rămas chiar atât de puțini oameni care pot rămâne loiali și fideli. Până la urmă e vorba doar despre a alege cu sufletul, apoi despre a iubi și a respecta toată viața ce ai ales. Sau măcar atât cât e să fie.

 
Categorii