Desert

Cel mai original desert fără coacere din toate pe care le-am întâlnit – prăjitura ”Duo”!

 

 

Cel mai original desert fără coacere din toate pe care le-am întâlnit – prăjitura ”Duo”!

 

 

Ingrediente:

500 g Biscuiți
50 ml Cafea solubilă
50 g Ciocolată neagră

 Crema de ciocolată

600 ml Frișcă lichidă 30%
600 g Ciocolată cu lapte
100 g Unt cu 85% grăsime

 Crema de vanilie

1 l Lapte
180 g Zahăr
2 bucăți Gălbenușuri de ou
100 g Amidon de porumb
100 g Unt cu 85% grăsime
10 g Zahăr vanilat
1 priză Sare

 

Mod de preparare:

  1. Preparați crema de ciocolată: Puneți la fiert pe foc mediu frișca naturală lichidă și amestecați în ea din când în când. Când începe frișca să fiarbă adăugați ciocolata ruptă în bucăți mici și luați de pe foc. Amestecați și lăsați 2-3 minute să se topească toată ciocolata.
  2. Amestecați bine până ciocolata este complet topită, apoi adăugați untul moale tăiat cubulețe. Omogenizați bine compoziția,lăsați-o să se răcorească și apoi dați-o la congelator pentru circa 1 oră. După s-a răcit complet crema de ganache o mixați 2-3 minute la viteza mare să devină aerată și cremoasă.
  3. Preparați crema de vanilie: Într-un bol amestecați 200 ml de lapte cu amidonul. Puneți restul 800 ml de lapte rece într-o cratiță pe foc mic și peste el adăugați zahărul , amestecul de amidon cu lapte, zahărul vanilat, un praf de sare şi apoi cele două gălbenuşuri (bătute cu telul).
  4. Amestecați bine continuu pentru a împiedica lipirea cremei. După ce crema se îngroaşă, luați de pe foc și lăsați să se răcească. Separat mixați untul pană se spumează, apoi adăugați treptat peste el crema răcită și mixați până obțineți o cremă fină.
  5. Asamblați prăjitura: Treceți rapid biscuiții prin cafeaua solubilă și aranjați primul strat într-o tavă cu dimensiunea (24x30cm), (dacă îi țineți prea mult se vor înmuia prea tare de la cremă și cafea. Peste biscuiții așezați în tavă întindeți un strat din jumătate de cantitate din crema de vanilie.
  6. Peste cremă puneți al doilea strat de biscuiți trecuți prin cafea și întindeți uniform un strat gros din crema de ciocolată. Acoperiți cu al treilea strat din biscuiți trecuți prin cafea și peste ei întindeți uniform restul cremei de vanilie. Dați prăjitura la rece pentru 8 ore.
  7. Scoateți prăjitura din tavă, decorați toată suprafața cu ciocolată rasă și o porționați.
  8. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

 Sursa
Categorii