Placinte si Rulade

Chifle moi și aromate, umplute cu lapte condensat și alune – foarte pufoase și bune

 

 

Chifle moi și aromate, umplute cu lapte condensat și alune – foarte pufoase și bune

 

Cine nu iubește produsele de patiserie proaspete și bogate, mai ales cu umplutură? Astăzi, vă voi împărtăși o rețetă de chifle gustoase! Este o adăugare minunată la ceaiul sau cafeaua fierbinte. În ceea ce privește umplutura, aceasta poate fi absolut diferită, incluzând gem, brânză și mac. Cu toate acestea, laptele condensat fiert rămâne o alegere populară.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita oțet de mere 6%
  • 3 linguri zahăr
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 albuș de ou
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 80 ml ulei vegetal
  • 1/2 linguriță sare
  • 500 g făină

Mod de preparare:

Peste laptele caldut, adaug oțet de mere, zahăr, drojdie. Separ albușul de gălbenuș și adaug albușul în bol. Adaug zahăr vanilat, sare și ulei vegetal. Amestec totul împreună.

Cern făina printr-o sită și frământ aluatul. Pun aluatul frământat într-un bol, îl acopăr cu folie alimentară și îl las într-un loc cald pentru 40 de minute.

Împart aluatul în 2 părți, apoi în mai multe părți egale. Formez bile din aluat, acopăr aluatul cu un prosop și îl las pentru 10 minute.

Umplutura:

  • Lapte condensat fiert
  • Alune de pădure
  • 1 linguriță lapte
  • Gălbenuș de ou
  • 2 linguri smantana pentru frisca
  • 1 lingură lapte condensat indulcit

Mod de preparare:

Întind fiecare bucată de aluat și pun cate putin din laptele condensat. Pun alune de pădure pe umplutură. Îl rulez într-un rulou și apoi într-o forma de melcișor.

Ung tava de copt cu unt. Pun chiflele pe tava de copt, le las încă 20 de minute sa creasca frumos. Amestec gălbenușul cu laptele si ung aluatul pentru a se rumeni frumos si uniform.

Coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

Amestec smântâna cu laptele condensat indulcit, omgenizez si fac un model peste chifle – puteti sa va folositi de o lingura sau de un pos.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii