Placinte si Rulade

Chifle rapide cu brânză de vaci. Rețetă simplă și delicioasă

 

 

Chifle rapide cu brânză de vaci. Rețetă simplă și delicioasă

 

Ingrediente:

  • Brânză de vaci – 300 g;
  • Chefir – 120 g;
  • Făină – 400 g;
  • Ou – 1 buc.;
  • Zahăr – 50 g;
  • Apă – 1 linguriță;
  • Ulei vegetal – 60 g;
  • Zahăr vanilat – 10 g;
  • Marmeladă – 300 g.

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecați oul cu zahărul obișnuit și cel vanilat, precum și sarea și bateți până se dizolvă boabele de nisip.

Frecați brânza de vaci printr-o sită în amestecul de ouă și amestecați.

Turnați ulei vegetal și chefir în amestec și amestecați. Toarnă jumătate din făină și bicarbonat de sodiu în amestec și frământă aluatul.

Apoi, adăugați treptat făina rămasă în aluat și frământați cu mâinile pe masă timp de 5 minute.

Împărțiți aluatul în bile de câte 85 de grame fiecare. Rulați biluțele în lipii de 2-3 mm grosime.

Tocați marmelada și întindeți-o pe suprafața aluatului.

Rulam lipiile în chifle cu umplutura înăuntru.

Iau un pahar de brânză de vaci și 1 ou. Chifle rapide cu brânză de vaci pentru ceai
Împărțim sulul pe lungime fără a ajunge la capăt. Facem o împletitură din cele două capete ale aluatului și o rulăm în formă de melc.
Iau un pahar de brânză de vaci și 1 ou. Chifle rapide cu brânză de vaci pentru ceai
Ascundem capătul fiecărui melc înăuntru.
Așezați chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, la o anumită distanță una de cealaltă.
Iau un pahar de brânză de vaci și 1 ou. Chifle rapide cu brânză de vaci pentru ceai
Ungeți chiflele cu ou și coaceți-le la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Iau un pahar de brânză de vaci și 1 ou. Chifle rapide cu brânză de vaci pentru ceai
Este recomandabil să răciți chiflele finite și apoi să le serviți cu ceai. Marmelada din rețetă poate fi înlocuită, de exemplu, cu stafide sau nuci.

 

Pofta buna!

 

Sursă




Categorii