Placinte si Rulade

Chiflele delicioase cu umplutură dulce de semințe de mac făcute din aluat de drojdie, au o aromă cremoasă de vanilie. Și ce parfum!

 

 

Chiflele delicioase cu umplutură dulce de semințe de mac făcute din aluat de drojdie, au o aromă cremoasă de vanilie. Și ce parfum!

 

Ingrediente:

Lapte – 200 ml

Drojdie – 20 g
Ouă – 2 buc.
Gălbenușuri de ou – 2 buc.
Zahăr – 215 g
Unt – 110 g
Zahăr vanilat – 2 lingurițe. l.
Sare – 0,3 lingurițe. l.
Făină de grâu – 600 g
Semințe de mac – 350 g
Albușuri de ou – 2 buc.
Smantana – 200 ml
Apă – 3 lingurițe. l.

 

Mod de preparare:

Amestecați laptele cald cu 1 linguriță. l. zahăr și drojdie. Adăugați 3 linguri. l. făină și amestecați ingredientele. Acoperiți vasul cu folie alimentară, înțepați cu un cuțit și lăsați timp de 30 de minute.

Combinați ouăle, 1 gălbenuș și sarea, amestecați bine.

Chifle umplute cu aluat de drojdie și semințe de mac

Adăugați 65 g de zahăr, 1 linguriță zahăr vanilat și 50 g de unt topit.

Turnați amestecul de ouă în aluat, amestecați bine.

Cerneți 550 g de făină în amestec și frământați un aluat moale și elastic. Adăugați mai multă făină dacă este necesar.

Ungeți bolul și aluatul cu ulei, transferați aluatul și acoperiți-l cu aceeași folie alimentară cu găuri. Lăsați aluatul să crească timp de 40-45 de minute.

Chifle umplute cu aluat de drojdie și semințe de mac

Frământați aluatul crescut, puneți-l înapoi în bol, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l din nou să crească.

Pentru a prepara umplutura, amestecați semințele de mac cu zahărul rămas și zahărul vanilat. Adăugați 60 g de unt înmuiat și amestecați ingredientele.

Turnați albușurile de ou în amestecul de semințe de mac și amestecați din nou umplutura.

Chifle umplute cu aluat de drojdie și semințe de mac

Presărați făină pe suprafața de lucru, așezați aluatul pe ea și întindeți-l într-un dreptunghi.

Chifle umplute cu aluat de drojdie și semințe de mac

Întindeți umplutura de mac pe aluat, rulați-l într-o sulă. Pentru a asigura o bună fixare a cusăturii, ungeți aluatul cu apă.

Chifle umplute cu aluat de drojdie și semințe de mac

Tăiați ruloul în bucăți, așezați-le într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Acoperiți tigaia cu folie alimentară și lăsați-o timp de 20-25 de minute.

Chifle umplute cu aluat de drojdie și semințe de mac

Amestecă gălbenușul cu apă și unge chiflele. Lăsați chiflele încă 10 minute, apoi trimiteți-le la cuptorul preîncălzit la 190 ° C timp de 20 de minute.

Chifle umplute cu aluat de drojdie și semințe de mac

Turnați  smantana peste chifle și introduceți-le din nou în cuptor pentru încă 7 minute.

Chifle umplute cu aluat de drojdie și semințe de mac

Coacerea cu semințe de mac va fi foarte gustoasă dacă alegeți ingredientele potrivite pentru umplutură.

Asigurați-vă că gustați semințele de mac înainte de a începe să gătiți: nu ar trebui să fie amare. Altfel, riști să strici chiflele.

 

Pofta  buna!

 

 

Sursa: https://zhyttia.com.ua/zalyvni-bulochky-z-makom-iz-drizhdzhovoho-tista/




Categorii