
Am o rețetă pentru aluatul perfect, care este foarte pufos și nu se învechește mult timp!
Și aceste chifle sunt pur și simplu imbatabile, îmi lasă gura apă doar gândindu-mă la ele!
Experimentez mereu cu diferite umpluturi: dulceață, dulceață, fructe uscate, nuci, dulceață de mere, brânză.
Ingrediente:
Aluat:
- Lapte (cald) – 200 ml
- Drojdie uscată – 8 g (20 g drojdie vie)
- Smântână (20%) – 200 g
- Ouă – 2 buc.
- Sare – 1/3 linguriță.
- Zahăr – 50 g
- Zahăr vanilat – după gust
- 650 g făină
Umplere:
- Lapte condensat fiert 380 g
În plus:
- Pentru uns: gălbenuș de ou + 1 lingură de lapte
- Pentru presărat: fulgi de migdale (opțional)
Mod de preparare:
Aluat:
Turn lapte cald într-un bol, adaug drojdia, amestec. Adaug smântâna, ouăle, sarea, zahărul, zahărul vanilat, amestec.
Adaug făina treptat și frământ un aluat foarte moale. La început, s-ar putea să se lipească mult de mâini.
Nu exagerați cu făina. Pur și simplu torn puțin ulei pe aluat și îmi ung mâinile. Aluatul nu se va mai lipi și va deveni treptat elastic.
Transfer aluatul într-un bol uns cu ulei, acoper cu folie alimentară și las 1-1,5 ore.

Transfer aluatul pe o masă presărată cu făină.
Împart aluatul în 6 bucăți, formez bile, întind lipii și întind lapte condensat fiert.
Ciupesc strâns cele două margini ale aluatului și le răsucesc cu un sucitor, formând chifle.

Întind chiflele pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Le ung cu gălbenuș de ou bătut și lapte.
Presăr cu fulgi de migdale. Coc la 180 °C timp de aproximativ 25 de minute. Delicios!

Pofta buna!













