Fripturi si Gratare

Ciocănele de pui în înveliș crocant

 

 

 

 

În zilele noastre este din ce în ce mai greu să ne mobilizăm ca să putem să petrecem destul timp în bucătărie și să pregătim ceva gustos și sănătos.

De asemenea nu mai acordăm suficientă atenția nici calității procesului de alimentare și mâncăm pe fugă, fără să lăsăm alimentele să fie digerate.

Un foarte bun exemplu este timpul pe care îl petrecem în localurile, mai ales în cele fast food.

Ne gândim că niște copănele de la KFC sunt soluția ideală atunci când ne este foame imediat și trebuie să ne potolim foamea.

Dar din fericire există soluții care pot face ca mâncarea noastră preferată să fie foarte sănătoasă și chiar făcută repede.

Astăzi îți vom prezenta rețeta de copănele ca la KFC.

 

Ingrediente si modul de preparare:

Vei avea nevoie de puțin sos de soia, de ghimbir, de puțină boia, de niște usturoi granulat, de sare, de piper, de oțet de orez, de puțin ulei de susan, și de 3 copănele.

Pregătește și făină ca să legi compoziția. Și aici vei avea nevoie de puțină boia, de foarte puțin amidon, de apă și de un ou.

Într-un bol pune sosul de soia, după gust, adaugă ghimbirul măcinat, boia, presoară puțin usturoi granulat.

Asezonează cu sare, cu piper, pune câțiva stropi de oțet din orez, și câteva picături de ulei din susan. După ce ai adunat în vas toate ingredientele amestecă-le.

Pune în sosul făcut de tine cele 3 copănele și continuă să amesteci până când sunt pătrunse pe toate părțile.
Acuperă cu folie alimentară vasul în care ai pus copănelele și lasă-le ca timp de o oră să stea la marinat.

Între timp, tu ia un alt vas, pune mai multă făină în el, adaugă boia, amidonul și amestecă ingredientele uscate.

Pune puțină apă și continuă să amesteci. Sparge peste acest amestec oul. Continuă să combini alimentele între ele până când totul se va omogeniza.

Scoate acum vasul în care sunt copănelele și trece-le prin compoziția care se află în al doilea bol.

Pune niște ulei într-o oală și după ce acesta s-a încins suficient de mult, pune și carnea în vasul de pe aragaz.

Lasă-le pe foc până atunci când acestea sunt foarte bine rumenite. Când le scoți, aranjează pe un platou un șervețel de hârtie ca să absoarbă uleiul în exces.

Se servesc calde, pentru că altfel nu mai au același gust de care ne-am îndrăgostit.

Lângă ele pune neapărat și un sos din usturoi sau din smântână, după cum îți place.

 

Pofta buna!

 

Sursa




Categorii