Clatite si Gogosi

Clătite de post, fără ou și lapte, bune de ți se topesc în gură

 

 

 

 

Clatitele sunt preferatele mele indiferent daca sunt de post sau de dulce. Diferenta nu este mare, atunci cand stii cum sa le prepari si ai o tigaie buna la indemana. Iata cum se prepara cele mai bune clatite de post, nu ma pot abtine sa nu fac mereu, chiar daca este zi de post sau nu.

 

Ingrediente:

1 cana apa minerala carbogazoasa,

1 cana faina, 1 lingura zahar (optional),

50 ml ulei,

1 lingura zahar vanilat,

1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un castron zaharul, cu zaharul vanilat, faina si sarea, apoi se adauga apa minerala si uleiul si se amesteca incet cu telul. Daca iese prea groasa compozitia se mai adauga apa minerala, daca este prea subtire se mai pune putina faina. Se toarna apoi clatitele intr-o tigaie speciala, bine incinsa, si se coc pe ambele parti. Se umplu cu fructe, miere sau gem.

 

Pofta buna!

 

Sursa: In Bucatarie




Categorii